Haber

81 ilde eş zamanlı ‘kızartma yağı’ denetimi

ANKARA (İGFA) –Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bakanlık olarak vatandaşların sağlıklı gıdaya ulaşması ve tüketmesinin en önemli görevlerinden biri olduğunu vurgulayarak, sektörel gıda kontrollerini yürüttüklerini kaydetti.

Bakan Yumaklı, gıdanın tarladan sofraya kadar her adımını kontrol altında tutmak ve vatandaşlara güvenilir gıda sunmak için çalışmalarını sürdürdüklerinin altını çizerek, “Özellikle ülkemizde oluşabilecek riskleri ortadan kaldırmak için fast food tarzı yiyecek üretip kitlesel tüketime sunan, beslenme güvenliği açısından toplum sağlığını ve tüketiciyi koruyan işletmelerdir.” Bu dönemde yağın güvenliğini sağlamak amacıyla kızartmalarda kullanılan yağların kontrollerine daha fazla ağırlık veriyoruz. Bakanlığımızca yıl boyunca rutin olarak gerçekleştirilen risk bazlı kontrol ve denetimlerin yanı sıra, bilinçlendirme amacıyla toplu tüketim yerlerinde kızartmalarda kullanılan katı ve sıvı yağların kontrolleri bugün 10 gün süreyle başlatıldı. 81 ilde gerçekleştirilecek. “Çalışma kapsamında 7.500 denetim görevlisi toplu tüketim yerlerinde kontroller yapacak. Bu arkadaşlar kontroller sırasında polar madde, asit sayısı, kızartma yağı sıcaklığı gibi konuları kontrol edecekler.” dedi.

“DENETİMLER HIZLANMADAN DEVAM EDECEK”

Yumaklı, tüketicilerin sağlığı ve çıkarlarının en üst düzeyde korunması amacıyla sağlıksız gıda tedarik edenlere gerekli yaptırımların uygulanacağını belirterek, kızartmada kullanılan yağların kullanıldığı toplu tüketim yerlerine yönelik kontrollerin sadece pişirme sırasında sınırlı kalmayacağını ekledi. Bu dönem ancak bundan sonra hız kesmeden devam edecek.

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, vatandaşlardan olumsuz bir durumla karşılaştıklarında Alo 174 Gıda Hattı’nı aramaktan çekinmemelerini istedi.

haber-sarkisla.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu