Ekonomi

Akkuyu NGS’de yeni etap

Şirketten yapılan açıklamaya göre, türbin binasının en değerli vinci olan elektrikli çift kirişli köprülü vinç, nükleer santralin inşaat ve montaj çalışmaları sırasında ve inşaat sırasında kaldırma, taşıma ve yükleme-boşaltma işlemlerine olanak sağlıyor. operasyon aşaması.

Yüksek teknolojili bir kontrol sistemi, 1. Güç Ünitesinin makine dairesinde farklı seviyelerde kurulu toplam üç köprü vincini bir arada tutuyor. Söz konusu sistem aynı zamanda tüm çalışma senaryolarında vinç, kanca veya halatların çarpışma olasılığını da ortadan kaldırıyor.

Üst aşamada ise iki adet küçük tekerlekli araba ve traverslerle donatılmış ana köprü vinci montajı tamamlanarak devreye alındı. Türbin bölümünün alt kademesinde sırasıyla 30 ve 15 ton kaldırma kapasiteli geniş açıklıklı köprülü vinçler bulunmaktadır.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akkuyu Nükleer AŞ Birinci Genel Müdür Yardımcısı ve NGS İnşaat İşleri Müdürü Sergei Butckikh, gerekli tüm denetim süreçleri tamamlandıktan sonra türbin bölümünün üç köprülü vincinden ilki ve en önemlisinin yerine konulduğunu belirtti. faaliyete geçti ve şunları söyledi:

“Montaj tamamlandıktan sonra makine dairesinde ekipmanların montajı ve ağır yüklerin taşınması için tüm vinçler kullanılacaktır. Güç ünitesinin çalışması sırasında, makinenin ana ve yardımcı ekipmanlarının bakım ve onarımını organize etmek için vinçlere ihtiyaç duyulmaktadır. türbin binası Her vincin hizmet ömrü, güç ünitesinin tüm çalışma süresi boyunca tasarlanmıştır “Tasarım ve üretim sırasında en yüksek düzeyde güvenilirlik sağlanır.”

oguzlar-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu