Ekonomi

Aselsan Genel Müdürlüğü’ne Ahmet Akyol atandı

Aselsan Genel Müdürlüğü görevinden dolayı ayrılan Haluk Görgün’ün yerine Yönetim Kurulu kararı ile Mikroelektronik Güdüm ve Elektro-Optik (MGEO) Sektör Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Akyol atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Savunma Sanayii Başkanlığı’na atanmasına

Akyol, Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden 2005 yılında mezun oldu. Stanford Üniversitesi’nde İnovasyon Liderliği eğitimi alan Akyol, Cranfield Üniversitesi’nde elektro-optik ve iletişim bahisleri eğitimlerine katıldı. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamlayan Akyol, tez çalışmalarına devam etmektedir.

Akyol, 2007-2022 yılları arasında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, TÜBİTAK, HAVELSAN, Quantum3D’de mühendis, yönetici, danışman, yönetim kurulu üyesi ve başkan yardımcısı gibi farklı görevlerde bulundu. 2018 yılında atandığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nda Muhabere Elektronik ve Bilişim Sistemleri (MEBS) Daire Başkanlığı görevine 3 yıl süre ile devam eden Akyol, yine Elektronik Harp Daire Başkanlığı görevini yürüttü. ve 2021-2022 yıllarında Savunma Sanayii Başkanlığı’nda Radar Sistemleri (EHRS).

Akyol, Savunma Sanayii Başkanlığındaki görevlerinin ardından Haziran 2022’de ASELSAN Yönetim Kurulu kararı ile Aselsan Genel Müdür Yardımcısı ve Mikroelektronik, Güdüm ve Elektro-Optik (MGEO) Daire Başkanı olarak atanmıştır. Düzenleme (STO) Sensörü ve Elektronik Panosu meclis üyeliğine devam etmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu