İş

“Aşırı fiyat artışlarını kaldırmaya odaklanacağız”

Ticaret Bakanlığı’nda düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Bakan Bolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde Ticaret Bakanlığı’nı yürütme görevinin kendisine verildiğini hatırlattı.

Bugüne kadar bakanlığını başarıyla yürüten Bakan Muş’a, ekibine ve bakanlık bürokratlarına teşekkür eden Bolat, şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti hükümetlerinin tamamı çok başarılı hizmetler vermiştir. 21 yılda dünyada eşi benzeri olmayan 17 seçim zaferi elde etmiş ve aziz milletimizin bu seçim zaferlerini AK Parti’ye ve AK Parti’ye kazandırdığını” Cumhur İttifakı bu bir gerçektir, “Görevini yapmış tüm ticaret bakanlarımız almış oldukları bayrağı bir üst mertebeye taşımışlardır. Sayın bakanlarımıza ve bakanlıktaki tüm çalışma arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.”

Bolat, Muş ile İstanbul’da aynı bölgeden olmaları, aynı zamanda AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu’nda görev yapmaları, meclis görüşme komisyonlarında yer almaları ve ekonomik işler genel başkanlığı gibi pek çok ortak yönleri olduğuna işaret etti. Muş’un katkısını ve desteğini almaktan memnuniyet duyacağını söyledi. kaydedildi.

İhracatın 20 yılda 36 milyar dolardan 255 milyar dolara yükselmesinde bugüne kadar görev yapan tüm bakanların katkı sağladığını belirten Bolat, bakanlığın tüm yönetici ve çalışanlarının fikir ve katkılarından yararlanacağını söyledi.

Güçlü geçen seçim süreci ve seçim tansiyonunun geride kaldığını belirten Bolat, şöyle devam etti:

“Artık Türkiye Asrı başladı. Artık her şey Türkiye’miz için, insanımız için diyoruz. Bakanlığımızın ve ekonomimizin paydaşları olan değerli iş dünyamızın temsilcileri TOBB, DEİK, TİM, TESK , esnaf odalarımız, istekli kuruluşlarımız, MÜSİAD, TÜSİAD, ASKON, TÜMSİAD, “İGİAD ve tüm teşkilatlarımızla birlikte çalışacağız. 41 yıllık iş hayatımda ekonominin birçok kurumunda ve reel departmanlarında görevler yaptım. İş dünyamızı, sanayi ve ticaret teşkilatlarımızı, organize sanayi bölgelerimizi yeterince biliyorum. İnşallah hep birlikte var olan sorunları çözeceğiz. Biz de değerli milletvekillerimizle birlikte çalışacağız.”

Yüzyıl Türkiye’sinde güçlü bir ekonomi ve insanların refah ve mutluluğu için çok çalışacaklarına işaret eden Bolat, şu değerlendirmede bulundu:

“Asıl hedefimiz üretimi ve ticareti artırmak. Ticaret artarsa ​​refah artar. Mal ve hizmet ihracatımızı artırmak, cari açığımızı uyum sağlamak, döviz rezervlerimizi artırmak istiyoruz. Bu noktada şunu söylemek istiyorum: hizmet ihracatımızın da mal ihracatı kadar değerli olduğunun altını çizerek, Kovid-19 salgını nedeniyle ticaret piyasasındaki olumsuz etkilerin, mevduatların ve fiyat artışlarının bir kısmını ortadan kaldırmaya odaklanacağız. Milletimiz, son 6-7 aydır enflasyonda yaşanan düşüş trendini son 6-7 ayda hükümetimiz olarak hep birlikte hızlandırarak fiyat istikrarını sağlayacağız.

“Daha üst seviyelere taşıyacak”

Ticaret hayatının düzenlenmesinde bakanlığın önemli bir işlevi olduğunu ifade eden Muş, “İki yıl boyunca önemli yapısal değişiklikler yaptık. Bakanlıkla ilgili yaptığımız çalışmaları Sayın Bakanımızla görüştüm.” dedi.

Muş, Bolat ile daha önce çalıştıklarını ve Bakan olarak atanmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Bunun bir bayrak yarışı olduğunu kaydeden Muş, Bolat’ın kendilerinden aldığı bayrağı daha eşit bir seviyeye getireceğini söyledi.

Muş, iki yıldır verimli bir çalışma yürüttüklerini belirterek, tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. Bundan sonra da Bakanlığın ihtiyaç duyacağı yasal düzenlemeler için Meclis üyesi olarak en iyi desteği vermeye çalışacaklarını belirten Muş, Bolat’ı tebrik ederek başarılar diledi.

Devir teslim törenine Bakan Bolat’ın ailesi, MÜSİAD üyeleri, iş adamları, milletvekilleri ve bürokratlar da katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu