Haber

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI TÜRKİYE’Yİ ÇEVREYE ÇIKARACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Altunizade-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metro Şantiyesini ziyaret etti. Bakan Adil Karaismailoğlu, “2023 yılı çok büyük projeleri tamamlayıp milletimize kazandırdığımız bir yıl olacak. İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı fırtınası esecek.”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2024 yılının ilk yarısında tamamlanması planlanan Altunizade- Ferah Mahallesi – Çamlıca Camii – Bosna Bulvarı Metro Şantiyesini ziyaret etti. Bakan Adil Karaismailoğlu’na Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen eşlik etti. Bakan, ziyaretinin ardından basın açıklaması yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Her yeni yıl bize yeni hedeflere ve yeni umutlara ulaşmak için yeni başlangıçlar ve yeni fırsatlar sunuyor. 2023 yılı yine çok büyük projeleri tamamlayıp geleceğe taşıdığımız bir yıl olacak.” ulusumuz. İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye’yi bir Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kasıp kavuracak. Çevreci, konforlu, güvenilir, hızlı ve teknolojik ulaşım projelerimize devam edeceğiz.” dedi.

“KAĞITHANE-İSTANBUL HAVAALANI HATTIYI BU AY AÇACAĞIZ” Bakan Karaismailoğlu, “İstanbul’u modern raylı sistem ağlarıyla donatarak Avrupa’nın ve dünyanın en gelişmiş ulaşım altyapısına sahip şehirlerinden biri haline getiriyoruz. Dünyanın en özgün Raylı sistem projelerini birer birer hayata geçiriyoruz.Öncelikle imalatı tamamlanmış, sinyalizasyon testleri devam eden 32 kilometrelik Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nı hizmete açacağız. , Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı, Ardından Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı, Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi ile Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı projelerini tamamlayarak mahalle sakinlerinin hizmetine sunacağız. İstanbul sistem projelerinin ortasına girecek.Saatte 120 kilometre hızla Türki fırtınamız sonucu direğe konulacak. İstanbul’un ve dünyanın hizmeti. Bugün birlikte incelemesini yaptığımız Altunizade-Çamlıca-Bosna Bulvarı Metrosunu 2024 yılının ilk yarısında tamamlamayı hedefliyoruz. İstanbul’da yaklaşık 96 kilometre uzunluğunda 6 hatta 7/24 esasıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. “

“ŞEHİR ÜZERİNDE 152 KİLOMETRE RAYLI SİSTEMİN İNŞAATINA ÜLKE ÜZERİNDEN DEVAM EDİYORUZ” Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Demir yollarında gerek şehirlerarası gerekse şehir içi ulaşımda başlattığımız reformlar kararlılıkla devam edecek. raylı sistem inşaatları İstanbullulara bir söz verdik, ‘İstanbulluların kaderini kimsenin keyfine bırakmayacağız’ dedik. Derdimiz İstanbulluların gönül rahatlığıyla, çabuk, rahat, güvenle seyahat edebilmeleri.İstanbullular da gerçekleri doğru biliyor.Milletimiz ‘su getireni, testi kıranı’ gayet yeterli görüyor. her projeyi takip edin her projenin takipçisiyiz dönüşmesine izin vermedik vermeyiz Altunizade – Ferah Mahallesi – Çamlıca Camii – Bosna Bulvarı Metro Hattı hakkında bilgi vermek isterim. 4,5 kilometre uzunluğunda 4 istasyonlu raylı sistem projesidir.Altunizade İstasyonundan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu ve Altunizade’de yine metrobüs hattı ile entegre olacak projenin devreye alınması ile;Bosna arası seyahat süresi Bulvar Gayrettepe 19 dakika, Bosna Bulvarı Çekmeköy arası yolculuk süresi 32 dakika, Ferah Mahallesi – Söğütlüçeşme arası yolculuk süresi 11 dakika, Ferah Mahallesi – Taksim arası yolculuk süresi 33 dakika, yolculuk süresi Ferah Mahallesi – Sabiha Gökçen Havalimanı arası 50 dakika, Bosna Bulvarı ile İstanbul Havalimanı arası yolculuk süresi ise 50 dakika olacak. İstanbul ulaşım ana planı; İstanbul’un bin 100 kilometre metro hattına ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Raylı sistemi İstanbul’un her köşesine ulaştırmamız lazım. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak bu yönde adımlarımızı atıyor ve çalışıyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimizin hizmet süresinin İstanbul’da bitmeyeceğinden kimsenin şüphesi olmasın.”

Görüntü dökümü———————Adil Karaismailoğlu’ndan detaylar

Adil Karaismailoğlu’nun konuşması

catak-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu