Haber

Başkan Ergün, il genelinde başlatılan projeleri anlattı

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kasım ayı olağan toplantısında Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Akhisar, Saruhanlı, Sarıgöl, Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinde çalışmaları başlatılan projelere ilişkin detayları paylaştı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Akhisar İtfaiye binasında inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Mevcut itfaiye binamızın yerine Gençlik Merkezi, MABEM ve Koordinasyon Merkezi yapacağımızı duyurmuştuk. Bunun inşaatı da büyük önem taşıyor. başladı.”

Saruhanlı’nın kompleks projesi için çalışmalar başladı

Saruhanlı ile ilgili de açıklama yapan Başkan Ergün, “Saruhanlı Belediyesi iş birliğiyle yapacağımızı duyurduğumuz Gençlik Merkezi, Yeraltı Otoparkı ve Kent Meydanı projesinde ilk kazıyı yaptık.”

Sarıgöl Kent Meydanı’nda çalışmalar sürüyor

Sarıgöl Kent Meydanı projesinin başladığını belirten Önder Ergün, “Sarıgöl Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştireceğimiz Sarıgöl Kent Meydanı projemizde inşaat çalışmaları devam ediyor.”

Sokaklar itibar kazanıyor

Kent merkezinde prestij caddesi düzenleme çalışmalarına da değinen Önder Ergün, “Manisa merkez Atatürk Bulvarı’nda çok az çalışmamız kaldı. Cemal Ergün Caddesi’nde prestij caddesi düzenlemesini tamamladık. Şimdi sıra geldi. Kenzi Caddesi. Orada da frezeleme çalışmaları başladı.”

Elma yolunda 42 kamulaştırma yapıldı

Başkan Ergün, Elma Yolu’nda başlatılan kamulaştırma çalışmalarının hızla devam ettiğini sözlerine ekleyerek, “Bildiğiniz gibi Elma Yolu’nu Menemen’e bağlamak için kamulaştırma çalışmalarına başladık. Oradaki 42’nci binayı da yıktık. Kamulaştırma çalışmalarımız devam ediyor.”

Yunusemre ve Şehzadeler’de eserler

Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerindeki diğer çalışmalara ilişkin detayları da paylaşan Başkan Ergün, “Horozköy Şehit Hasan Kuzu Caddesi’nde altyapı ve itibar caddesi çalışmalarımız başladı. Proje kapsamında son etap olan 3. Etap’ın ikinci etabına da başladık. Şehzadeler’deki sokak rehabilitasyon projemiz kapsamında tüm bu projelerin “İlçelerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

başkandan davet

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kırkağaç Gelenbe Mahallesi altyapı çalışmaları için 15 Kasım Çarşamba günü, Gördes İlçe Merkezi Su İletim Hattı için ise 16 Kasım Perşembe günü halkın katılımı toplantısı yapılacağını belirterek vatandaşları davet etti.

Dünya Bankası Kredisi kapsamında gerçekleştirilecek altyapı çalışmalarına ilişkin güncel bilgileri paylaşan Önder Ergün, “Yunusemre Muradiye ve çevre mahallelerin altyapı ve atıksu arıtma tesisini kapsayan projemize başlamak üzere Kırkağaç Gelenbe altyapı işleri ve Dünya Bankası kredisiyle gerçekleştireceğimiz Gördes Merkez 39 kilometre Doğal Kaynak Suyu İsale Hattı’nda artık sona yaklaşıyoruz. Geçen yıl Muradiye mahallemiz için halkın katılım toplantısını yapmıştık. Kırkağaç ilçemizin Gelenbe Mahallesi için Yarın saat 13.00’te Gelenbe Düğün Salonu’nda, Gördes İlçe Merkezi İsale Hattı için ise Perşembe günü saat 13.30’da Gördes Belediyesi Kültür Sarayı Mübin Sarıoğlu’nda “Halkın Katılım Toplantısı” gerçekleştirilecek. Konferans Salonu” dedi.

1 milyar 420 milyon TL yatırım

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, açıklamalarına şöyle devam etti: “Yeni kurla 46,5 milyon Euro, 1 milyar 420 milyon TL olan bu yatırımların toplantılarına vatandaşlarımızı davet ediyorum. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Elbette hedefimiz bu işlemleri tamamladığımız anda açık ihaleye çıkmak.” “Teklif alma süresi de başladı. Ocak ayında tüm prosedürleri tamamlayarak bu yatırımlara başlamayı hedefliyoruz.”

Atatürk’ü anıp Öğretmenler Günü’nü kutladı

Başkan Ergün sözlerini şöyle tamamladı: “Gezinin 85’inci yılında Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum. Ruhu şad olsun. 24 Kasım değerli öğretmenler gününüz. Bu vesileyle öncelikle “Burada eğitimci olarak aramızda bulunan değerli belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimiz başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, şehit öğretmenlerimizi ve ebediyete uğurladığımız öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.” -MANİSA

nazilli-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu