Ekonomi

Brady Corp. 2024 mali yılının ilk çeyreğinde %2,9 satış artışı kaydetti

MILWAUKEE – Endüstriyel ve güvenlik baskı sistemleri ve analizlerinde dünya lideri olan Brady Corporation (NYSE:BRC), satışlarda ve hisse başına kazançta (EPS) önemli bir artışla 2024 mali yılına güçlü bir başlangıç ​​yaptığını bildirdi. Şirketin ilk çeyreğe ilişkin mali sonuçları, çeşitli bölgelerdeki büyümenin etkisiyle satışlarda %2,9 artışla 332.000 adede ulaştı; Avrupa ve Avustralya %6,0 oranında güçlü bir artış kaydederken, Amerika ve Asya bölgesi %1,4 artış kaydetti. Bu da 0 milyon dolara ulaşıldığını gösteriyor.

Şirketin brüt kar marjı iyileşerek %51,7’ye ulaşırken, döviz kuru dalgalanmaları ve elden çıkarmaların etkisi hariç tutulan organik satışlar ise %2,7 arttı. Bu performans, Brady’nin işletmeleri entegre etme, operasyonları küresel düzeyde kolaylaştırma ve satış gücüne ve araştırma ve geliştirme çabalarına yatırım yapma konusundaki stratejik odağının bir devamıdır.

Brady’nin bu çeyrekte net geliri geçen yılın aynı dönemindeki 39,4 milyon dolardan 47,2 milyon dolara yükselirken, seyreltilmiş hisse başına kazanç %22,8 artışla 0,97 dolara yükseldi. Bu mali güç, 31 Ekim 2023 itibarıyla Brady’nin 175,4 milyon dolarlık nakit ve nakit benzerleri, 1,38 milyar dolarlık toplam varlıkları ve 995,0 milyon dolarlık özsermayesinden oluşan sağlam bilançosu tarafından destekleniyor.

Brady, hissedarlara değer sunma taahhüdü doğrultusunda, çeyrek boyunca temettüler ve hisse geri alımları yoluyla 25,5 milyon dolar getiri elde etti. Şirket ayrıca yeni bir yazıcının lansmanını yaparak olumlu performansına katkıda bulundu.

Brady, ileriye dönük olarak mali yıl için önceden kiralanan üretim tesislerinin dönüştürülmesine yönelik yatırımları da içeren yaklaşık 75 milyon dolarlık sermaye harcaması planladı. Artan hammadde maliyetleri ve tedarik zinciri kesintileri gibi zorluklara rağmen şirket, 31 Temmuz 2024’te sona eren mali yıl için seyreltilmiş hisse başına GAAP kazanç beklentisini 3,70 ila 3,95 dolar arasında tutuyor.

Brady’nin stratejik girişimleri, şirketi gelecekte sürdürülebilir büyüme açısından iyi bir konuma getirecek. Şirket, 2024 mali yılı için düzeltilmiş seyreltilmiş hisse başı kazanç tahmininin 3,85 ila 4,10 dolar arasında olacağını ve tüm yıl için yaklaşık %22’lik bir gelir vergisi oranının beklendiğini doğruladı.

Daha fazla ayrıntıyla ilgilenen yatırımcılar, 2024 mali yılının ilk çeyreği mali sonuçlarına daha derinlemesine bir bakış için Brady’nin web sitesinde bugün merkezi saatle 9:30’da başlayan bir web yayınına erişebilirler. Bir asırdan fazla bir süre önce 1914’te kurulan Brady, dünya çapında yaklaşık 5.600 kişiyi istihdam ederken finansal esneklik ve önemli nakit akışı yaratma yetenekleri sergilemeye devam ediyor.

InvestingPro İçgörüleri

InvestingPro’dan alınan gerçek zamanlı bilgilere göre Brady Corporation’ın 2024 mali yılına güçlü başlangıcı, şirketin umut verici büyüme beklentilerinin göstergesi olan 22,3’lük sağlıklı Fiyat/Kazanç (F/K) oranıyla destekleniyor. Buna ek olarak, şirketin net gelirinin özsermayeye bölünmesiyle hesaplanan bir finansal performans ölçüsü olan Özsermaye Kârlılığı (ROE) %16,5 gibi güçlü bir seviyede bulunuyor. Bu, Brady’nin özsermayesinden verimli bir şekilde kar elde ettiğini gösteriyor. Ayrıca şirketin Borç/Özsermaye (D/E) oranının da 0,14 gibi mütevazı bir seviyede olması borç riskinin düşük olduğunu gösteriyor.

InvestingPro İpuçları bu önemli finansal oranları izlemenin önemini vurgulamaktadır. Özellikle, piyasa ortalamasına uygun veya daha düşük bir F/K oranı genellikle hisse senedinin değerinin düşük olduğunu gösterirken, yüksek bir ROE, hissedar fonlarının verimli kullanıldığını gösterir. Öte yandan, düşük F/K oranı istikrarlı bir mali yapının işareti de olabilir. Daha ayrıntılı bilgi arayanlar için InvestingPro 100’den fazla yatırım ipucu ve stratejisi sunuyor.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu