Haber

Bursa Yıldırım’ın tarihi ayağa kalkıyor

BURSA (İGFA) – Yıldırım Belediyesi, 19’uncu yüzyılda Müslüman Türk iş insanlarının kurduğu birinci ipek tesisi olan Osman Fevzi Efendi İpek Fabrikası’nın köşk yapısını ayağa kaldırıyor.

Restorasyonun akabinde ‘Karaağaç Sosyal Yaşam Merkezi’ olarak Bursa’ya hizmet verecek tarihi yapıda 4 bin metrekarelik bir arsa üzerine şurası, 350 metrekare tabanlı 4 katlı bir binadan oluşuyor. İlçeye paha katacak olan Karaağaç Toplumsal Hayat Merkezi açıldığında, giriş katı ve bahçesi toplumsal tesis olacak formda hizmet verecek olup yerin üst katlarında stant ve toplantı salonları yer alacak.

TARİHİ DOKU KORUNACAK

Yıldırım Belediye Lideri Oktay Yılmaz Osman Fevzi Efendi Köşkü’nün ilçenin en değerli tarihi bedellerinden biri olduğunu belirtti.

Çalışmaların yüzde 7’sinin tamamlandığını kaydeden Lider Oktay Yılmaz, “Osman Fevzi Efendi Köşkü’nü ‘Karaağaç Sosyal Yaşam Merkezi’ olarak ihya ederek Yıldırım’a kazandıracağız. Açacağımız Toplumsal Hayat Merkezi ile hem Osman Fevzi Efendi’nin ismini yaşatacağız hem de vatandaşlarımızın hoşça vakit geçirebileceği bir yeri hizmete sunmuş olacağız. Ayrıyeten burada hayata geçireceğimiz kültürel ve sanatsal faaliyetler ile geçmişi geleceğe bağlayacağız. Aslına sadık kalarak ve tarihi dokusunu koruyarak ayağa kaldıracağımız tarihi yapıyı, Bursa’nın kültür, sanat ve toplumsal hayatına kıymetli katkılar sunacak bir merkez haline getireceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu