Haber

Büyükşehir’den genç tasarımcılara destek

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Amsterdam merkezli moda şirketi AFWEU iş birliğiyle “Yeni Nesil Moda Haftası-Moda Haftası NewGen” etkinliğine ev sahipliği yaptı. Moda haftası etkinliğinde genç tasarımcılar tasarımlarını defilede sergileme fırsatı buldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, AFWEU işbirliğiyle “Yeni Nesil Moda Haftası-Moda Haftası NewGen” etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Işıklar’daki Açık Basketbol Sahası’nda gerçekleşen etkinlikte genç tasarımcılar tasarımlarını sergileme fırsatı buldu. Akdeniz Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü’nde öğrenim gören 11 öğrenci defile sayesinde ilham kaynaklarını sergileme fırsatı buldu.

KÜLTÜRÜ ÖNE ÇIKARIRIZ

AFWEU’nun kurucusu ve sahibi Aydın Açık, düzenledikleri moda haftalarında genel olarak kültürü ön plana çıkardıklarını belirterek, “Kültürümüzü öne çıkarırken birçok ülkeden getirdiğimiz tasarımcılara da bir platform sunuyoruz. Buradaki öncelikli amacımız gençlere bir dayanak sağlamak, geleceklerine bir adım olmak. Üniversite öğrencileri bölümü tamamladıktan sonra bir boşluğa düşüyorlar. Etkinliğimiz moral açısından da çok değerli. Çok kültürlü bir şehir olmanın avantajıyla bu alandaki defileye destek veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e de teşekkür ediyorum. Bir sonraki etkinliğimizin daha büyük, daha farklı olmasını ve daha fazla öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

GENÇ TASARIMCILARI DESTEKLİYORUZ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Türker Ahmet Özay Genç, genç tasarımcıları ve genç girişimcileri desteklediğini belirterek, “Akdeniz Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencilerinin koleksiyonlarını izledik, bu defile sayesinde çok güzel oldu. güzel bir moda şovu. Biz de onlara tasarımlarını sergileme fırsatı sunduk.”

ÇABALARIMIZI SERGİLEME FIRSATIMIZ VAR

Akdeniz Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencisi Meryem Mecidoğlu, emeklerini sergileme fırsatı bulduğunu söyledi. Mecidoğlu, “Öncelikle programda emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Sektöre gireceğiz ve bu alanda küçük de olsa bazı çalışmalar yapmamız gerektiğini düşünüyoruz. Öncelikle emeklerimizi sergileme fırsatı bulduk. Çok kıymetli bir şey, güzel bir gündü. Bizleri her zaman destekleyen Muhittin Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Umarım daha çok ve daha iyi etkinlikler düzenlenir” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

kocarli-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu