Haber

Cemal Enginyurt: Gittiğini görür görmez büyük bir öfkeyle insanları susturmak istiyorsun… Saraylarda yaşayan Yezid olmaktansa…

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda AKP’yi eleştiren Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “Milletvekillerini iyi dövüyorsunuz, ustalaştınız. Baktığınız an başlıyorsunuz. Gitmek için yumrukla, büyük bir öfkeyle insanları susturmak istiyorsunuz ama bunu yumrukla unutmayın.” “Atsan da atsan da tüfeğinle gelsen de senden korkan korkaktır. Çünkü biz söz verdik, saraylarda yaşayan Yezid olmaktansa Kerbela çöllerinde Hüseyin şehit olacağız.”

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının bütçeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda görüşüldü. Genel Kurul’da yapılan görüşmeler sonunda bütçe aleyhine konuşan DP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, şunları söyledi:

“Sürekli kendini göstermek için şahsımın başına hakaret eden BAKANLAR VE BAKAN YARDIMCILARIM VAR”

“Sözde bütçeden bahsediyoruz ama bu bütçe değil. Konuşulan tek bir şey var, iş belgesi almaya gelenlerden hakaretler, küfürler ve her türlü uygunsuz sözler var. bir sene hiç çalışmadan meclise geliyor kendini göstermek için şahsımın başına sürekli hakaret eden bakan ve bakan yardımcıları var. onları savunmak bu arkadaşlara düşüyor.” demezler. Milyonlarca genç işsiz, milyonlarca çocuk uyuşturucu bataklığına saplanmış durumda. 5 milyon EYT üyesi gülecekleri günü bekliyor. Cezaevi gardiyanları polis hizmet sınıfına alınmak istiyor. 3600’ü bu ülkede, kolluk kuvvetlerini yüzüstü bıraktınız.” Adaleti katlettiniz.

“PARLAMENTOYU YENMEYİ İYİ YAPARSINIZ VE BAŞARILI OLDUNUZ”

Bu meclise seçilmişlerin adı dahi olsa kimsenin hakaret etmeye hakkı yoktur. Milletvekillerini dövme işini iyi yapıyorsun ve bunda ustalaştın. Gittiğini gördüğün an, koca bir sonla, yumrukla susturmak istersin insanları. Ama unutmayın ki yumruk atsanız da tüfeğinizle gelseniz de sizden korkan korkaktır. Çünkü konuştuk saraylarda yaşayan Yezid olacağımıza Kerbela çöllerinde şehit Hüseyin olacağız.

“SÜLEYMAN SOYLU ADINDA BİR ADAM BURADA HEPİMİZE SALDIRIYOR”

Öyle bir tedirginlik vardı ki Sedat Peker adında bir genç her şeyi anlatırken paniklediniz. Mafya liderleri gençleşince Sedat Peker’in dediği gibi mücadele etmeye başladınız. Dün akşam Süleyman Soylu diye biri çıkıp hepimize hakaret etti. Bana ‘Siz Amerikalısınız, hepiniz Amerikalısınız’ diyor. Ben 14 yaşında idealist olmuş, her şey Türkiye için, ne Amerika, ne Rusya, ne Çin diye 4 yıl hapis yatmış bir idealistim. Bana Amerikan hizmetçisi diyen Amerika’nın kendisi. O, Biden’ın üvey çocuğu. Bu nedenle, istikrarınız ve psikolojiniz bozuldu.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu