Haber

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın: Deprem bölgesindeki belediyelerin kamu alacaklarının ertelenmesi kararı devam etmeli

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Deprem faciasının ardından tüm belediyeler seferber oldu. Ancak deprem bölgesindeki belediyeler halen büyük fedakarlıklar yaparak mağdurlarımıza hizmet vermeye devam ediyor. Kamu alacaklarının ertelenmesi kararı devam etmeli ve hisseler paylaşılmalı.” Deprem bölgesindeki belediyelerin de elektrikleri kesilmemeli” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, deprem nedeniyle ertelenen belediyelerin kamu borç kesintisinin yeniden başlamasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Akın şunları söyledi:

“Deprem felaketinin ardından tüm belediyeler seferber oldu. Ancak deprem bölgesindeki belediyeler halen büyük fedakarlıklar yaparak depremzedelerimize hizmet vermeye devam ediyor. Bu kapsamda en azından belediyelerin kamu alacaklarının ertelenmesi kararı alındı. deprem bölgesinde devam etmeli ve deprem bölgesindeki belediyelerin payları kesilmemeli.İller Bankası paylarından kamu borcunun doğrudan kesilmesi uygulaması yeniden başlayınca belediyelere büyük mali yük binmeye başladı. Nitekim deprem döneminde hangi partiden olursa olsun tüm belediyelerimiz adeta yarışarak yardım yarışına girmiş, depremzede vatandaşlarımıza sayısız hizmetler vermeye devam etmektedir.

“DEPREM BÖLGESİNDEKİ BELEDİYELER KESMEMELİ”

Deprem bölgesindeki belediyelerin İller Bankası hisselerinin kesilmesi vatandaşlara verilen hizmetlerde aksamalara neden oluyor. Bu bağlamda hükümet en azından deprem bölgesindeki belediyeler için İller Bankası kesintisini kaldırmalıdır. Zelzele bölgesindeki tüm belediyeler zor şartlar altında vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Depremde tesisleri yıkılan, çalışanını kaybeden belediyelerin hakkı olan hisseleri kesmek hangi vicdana sığar? Depremden etkilenen şehirlerimizdeki vatandaşlarımızın tedirginliğini gidermek için en azından 11 ilimizdeki belediyelerin tamamı kesilmemeli. Nitekim deprem bölgesindeki belediyelerimiz de yıkımlarda zarar gördü. Hükümetin davetimizi dikkate almaması gerektiğini düşünüyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu