Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonu tek haneye indireceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas Hükümet Meydanı’nda 100 bini aşkın vatandaşın önünde konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Enflasyonu tek haneye indireceğiz” dedi. Erdoğan, Sivaslı rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’na da değinerek, kendilerine destek kararı alan Sinan Oğan için “Başarılar diliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

  • Bu masanın etrafındaki Sivaslılardan değil mi?
     
  • Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu namlusunu millete çeviren tankı selamlıyorum sözleriyle milletimiz için gönlümde ayrı bir yer edindi.
     
  • Sinan Bey’in aldığı bu kararın hayırlara vesile olmasını dilerim.
     
  • Bu depremzedelere yöneltilen hakaretleri yerin dibine girmiş gibi görüyoruz. Böyle bir ahlaksızlığı haklı çıkaracak hiçbir sebep olamaz.
     
  • Sadece Sivas’ta oy kullanmayacaksın, aynı zamanda İstanbul’da da oy kullanacaksın. İstanbul’daki akrabalarınızı telefonla seferber edeceksiniz.
     
  • İstanbul ve Ankara Belediye Başkanlarının halini görüyorsunuz rezalet. İzmir tam bir rezalet.
     
  • Batı’nın talimatına uyacağım, yaptırım uygulayacağım Putin’e ‘Siyasetten hiç anlamıyorsunuz. Kemal Bey, siz yatın. Siyaset böyle yapılmaz.

“Masadaki Sivaslılardan değil mi bu? Hızlı tren dediğimizde ‘ne gerek var’ dedi. Ve maalesef Kemal Bey’i de takdim etti. Onlara tam bir Osmanlı tokadı atacağız. Pazar günü Son günlerde yaşadığımız bir sağlık sorunu nedeniyle Başkan Yardımcım gelip yıllardır beklediğimiz Yüksek Hızlı Tren hattımızı hizmete açtı.

Beraber yürüdük bu yolları,
Sağanak yağmurda birlikte ıslandık,
şu an dinlediğim tüm müzikler
Her şey bana Sivas’ı hatırlatıyor.

Aptal olma. Yürütme, yürütme. Kemal Bey bunlar laf değil icraat lazım. Komşu illerimiz de bu Yüksek Hızlı Tren hattından faydalanacak. Ayrıca Yerköy istasyonundan Kayseri’ye temas sınırı kuracağız. Bu sınırı Erzincan, Erzurum ve Ağrı’ya da uzatacağız. İnşallah oradan da Bakü-Tiflis hattına bağlayacağız. Yani bu hat ile bölgemize dünya çapında öneme sahip stratejik bir nefes borusu açacağız. Yani Londra’dan ayrılan biri ülkemiz üzerinden Pekin’e kadar gidebilecek. Tabi ki tüm bunları CHP Genel Başkanı gibi Can Azerbaycan’ı devre dışı bırakarak değil, Azerbaycanlı kardeşlerimizle omuz omuza yapacağız. Nasıl ki 30 yıl sonra Karabağ’ı özgürleştirip işbirliğimizi her alanda güçlendirdiysek, altyapımızı da Azerbaycanlı kardeşlerimizle birleştireceğiz. Bütün bunları CHP Genel Başkanı’na inat yapacağız.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN MUHSİN YAZICIOĞLU VE SİNAN OĞAN’IN AÇIKLAMASI

“Dün Türkiye Cumhuriyetleri ile işbirliğinin geliştirilmesini savunan Sinan Oğan Bey, Cumhur İttifakı’nı destekleme kararı aldı. Sinan Bey’in kararının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cumhur İttifakı ile dayanışma ve dayanışma içinde Türkiye Asrını inşa etmeye devam edeceğiz. ortaklarımız.Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun emaneti Büyük Birlik Partisi ile zaten beraberiz.Cumhur İttifakı’ndaki partilerimizle birlikte Türkiye Asrını birlikte inşa edeceğiz.Merhum yiğit kardeşimin memleketi Sivas’la gurur duyuyoruz. Muhsin Yazıcıoğlu Ayrılığın değil kavuşmanın şehri Sivas’la gurur duyuyoruz.Dünyaya tek başına meydan okuyabilecek bir duruşu vardı.Namlusunu millete çeviren tankı selamlama sözüyle kalbimde ayrı bir yer edindi. . . Türk demokrasisine yaptığı katkıyı asla unutmayacağız.Muhsin Yazıcıoğlu gibi değerleri yükselten Sivas’ın büyük ve güçlü bir Türkiye’nin inşasına öncülük ettiğini görüyoruz.

“DEPREM MAĞDURLARINA YÖNELİK HATIRLAMALARI DİBİN DİBİ OLARAK GÖRÜYORUZ”

“Bu depremzedelere yöneltilen hakaretleri yerin dibinde görüyoruz. Böyle bir ahlaksızlığın hiçbir gerekçesi olamaz. Eşini, evladını, evini üç kez kaybetmiş yaralı bir kalbe bunu yapmanın insanlıkla hiçbir ilgisi yoktur. Aylar önce İnsanlıkla alakası yok.CHP Genel Başkanı ve yoldaşlarına yapılanlar CHP Genel Başkanı ve yoldaşlarının yüzünde kara bir leke oldu.Af dilemek yerine ısrarla bu rezaletleri görmezden geldiler. Hatalarını kabul etmek yerine bize oy veren 27 milyon insanımızı vatanını satmakla suçladılar.Siyaset tarzlarını her geçen gün daha da çirkinleştirdiler.Her biri CHP Genel Başkanı.Darbelere rağmen milletimiz milletimizdir. 73 yıldır bu zihniyetin oradan çıkmasına izin vermemiştir. İnşallah 28 Mayıs ülkemizin bu tatsız dilden, zihniyetten ve siyasetçilerden kurtuluş günü olur.”

“Aşkın bize dilek tuttu
Bülbüller nasıl aşık olur
seni özlemiştim seni sevdim
kalbimi verdim”

“İSTANBUL’DAKİ YAKINLARINIZI TELEFONLA TAŞIYACAKSINIZ”

“Koltuklarını korumak için ne yaparlarsa yapsınlar Allah’ın izniyle bir kez daha milletin tokatından kendilerini kurtaramayacaklar. Yalnız ben Sivaslı kardeşlerime sesleniyorum. Sivas sadece Sivas’ta değil. İstanbul’da Sivas’ın potansiyeli, İstanbul’da Sivas’ın potansiyeli.” İlk üçte yer almaktadır. O kadar yoğun bir nüfusa sahip ki. İstanbul’da doğup büyümüş, 4,5 yıl İstanbul Belediye Başkanlığı yapmış biri olarak Sivaslı kardeşlerimin İstanbul’daki potansiyelini çok iyi biliyorum. Sadece Sivas’ta değil, İstanbul’da da oy kullanacaksınız. Siz de oy vereceksiniz. İstanbul’daki akrabalarınızı telefonla seferber edeceksiniz. Telefon diplomasisi ile bu işi bitireceğiz.”

“İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR’DEKİ BELEDİYE YÖNETİCİLERİNDEN tiksinti”

“İstanbul ve Ankara Belediye Başkanlarının halini görüyorsunuz rezalet. İzmir tam bir rezalet. Ancak 21 yılda bütün dünya Türkiye’yi farklı anarsa, Türkiye Rusya’da arabuluculuk yaparsa. -Ukrayna savaşı, Türkiye Karadeniz’deki tahılı tüm dünyaya taşırsa burada dikilirsiniz.

“SİZLER SİYASETTEN BİLMİYORSUNUZ”

“Şimdi Kemal Bey, ben Sayın Putin ile güzel bir sohbet ettiğim için rahatsız. “Ben Batı’nın talimatlarını yerine getireceğim ve Putin’e yaptırım uygulayacağım” diyor. Siz siyasetten zerre anlamıyorsunuz. .Kemal sen git yat böyle siyaset yapılmaz biz türkiyeyi dünyanın 1 numarası yaptık amerika rusyada öyle diye biz başbakanken faizi 4.6ya indirmiştim bu bebecan ya bir şey, o sırada yanımızda sürünüyorlardı. Paradan 6 sıfır attık. O sırada Bebecan, ‘Paradan 6 sıfır atarsak ne olur’ diyordu. Bir şey olmaz dedim, devam edin, bunu tüm engellere rağmen başardık.”

“KASETLİ POMPA İLE BAŞLADIĞI YOLCULUK ‘Nazi KEMAL’ OLARAK BİTECEK”

“CHP Genel Lideri böylece bir kasetle başladığı yolculuğunu ‘Nazi Kemal’ olarak sonlandıracaktır. Bütün bu hakaretler, kaybedeceğini anlayanların son mücadeleleridir. Kendini kurtaramayacaklardır. Milletten bir kez daha tokat yemekten vazgeçin.Sivas’ın İstanbul’daki potansiyeli ilk 3’te” İstanbul’daki bütün hemşerilerinizi seferber edeceksiniz. 28 Mayıs’ta ülkemizin önünde aslı kapılar açılacak. Türk Yüzyılını inşa etmek için çok çalışacağız.”

“ENFLASYONU TEK HANELİNE İNDİRECEĞİZ”

Her sorunun farkındayız. Oranı 4,6’ya indirdik. Enflasyonu 6,2’ye indirdik. Paradan 6 sıfır attık. 21 yılda tüm engellere rağmen bunu başardık. Enflasyonu tek hanelere indirdiysek yine yaparız. Bu yolda kararlılıkla yürüyeceğiz. Yatırımla, istihdamla, üretimle, ihracatla, cari fazlayla ülkemizi büyütmeye devam edeceğiz. 5 yılda 6 milyon ek istihdam yaratacağız. Muhalefet ‘gaz yok’ dedi. Karadeniz’deki gazı bulduk mu? Ücretsiz mi kullanıyorsunuz? Bir yıl boyunca yine 25 metreküpü bedava vereceğiz. Sivas’ın çetin kışları artık eskisi kadar sert geçmeyecek. Kazanlar bir yıl boyunca Karadeniz gazıyla bedava kaynatılacak. Gabar’da bulduğumuz petrolü de ülkemiz ekonomisine kazandıracağız. Bölgede başka yerlerde de petrol arıyoruz.

“MİLLETİMİZİ KÜRT KARDEŞLERİMİZİN KANININ KAYNAK OLDUĞU TERÖR BELADANDAN KURTARACAĞIZ”

“Kılıçdaroğlu talimatı Kandil’den alıyor, biz Allah’tan ve milletimizden alıyoruz. Bölücü terör örgütü PKK ve uzantılarıyla mücadelemiz devam edecek. Son yıllarda ülkemiz içinde hareket edemez hale getirdik. Hapse attık. inlerinde. Neredeler? Artık başlarını çıkaramazlar. Başlarını çıkarırlarsa SİHA” Halk başlarının üstüne indiği zaman. AKINCI var mı? KIZILELMA var mı? Nereden nereye? “Kürt kardeşlerimizin kanını emen terör belasından milletimizi kurtaracağız. Bu terör elebaşıları seçimden sonra da bu şahsa desteklerini sürdürdüler. Takke düştü ve kel göründü. milletin gözü ortaya çıkmıştır.Bölücülere ve FETÖ’cülere ortak olduklarını gizleyemezler.Terör örgütüne katılımlarını gizleyemezler.” boncuklar işe yaramaz.”

KAYNAK: HABER7

erenlerajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu