Haber

Depremde hayatını kaybeden gençler için anma etkinliği düzenlendi

KAHRAMANMARAŞ’ta geçen yıl 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremde kardeşi Halil Sarp’ın (22) hayatını kaybettiği facianın yıldönümünde Ebrar Sitesi önünde düzenlenen anma etkinliğine katılan Gülhan Sarp, duygulu anlar yaşadı. anlar. Sarp, “6 Şubat bizim için kapanmayan bir yaradır. Kardeşim 22 yaşındaydı. Hayalleri vardı ama yaşlanmadı. Asker olamadı, damat olamadı, asker olamadı. baba olamıyorum. Şu anda bir yangın sahnesi var. O geceyi biraz hayal ederseniz aslında tahmin edebileceğinizden çok daha fazlasını yaşadık.”

Kahramanmaraş’ta yaşayan Gülhan Sarp’ın esnaf kardeşi Halil Sarp, 6 Şubat günü saat 04.17’de arkadaşlarının Ebrar Sitesi’ndeki evinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depreme yakalandı. Bulundukları binanın yanması sonucu aralarında Halil Sarp’ın da bulunduğu 8 arkadaştan 5’i hayatını kaybederken, 3 kişi de enkaz altından yaralı olarak kurtarıldı. Gülhan Sarp, ağabeyinin hayatını kaybettiği depremin yıl dönümünde Ebrar Sitesi’nde düzenlenen anma programına katıldı.

‘BÜYÜK BİR MEZARLIK’

Olayı anlatan abla Sarp, “Şu an bulunduğumuz yerde kardeşimi depremde kaybettim. Şu anki yayını kocaman bir mezarlıktan yapıyorsunuz. Burası tam 1 yıl önce bugün çok sıradan bir bölgeydi. Herkesin hayalleri, umutları vardı. ve yarına dair planlar. Tabii 04.17’den sonra birçok insan gibi bizim de hayatımız, hayallerimiz yarım kaldı. Çok zorlu bir süreçten geçtik. Hala yaşıyoruz. ‘Yaralarımız iyileşti mi?’ Hayır derseniz yaralarımız iyileşmedi, kolay bir acı yaşamadık, ‘Geçecek mi?’ “Dersen geçmez” dedi.

‘BURASI ARTIK BİR YANGIN YERİ’

Sarp, ‘6 Şubat bizim için kapanmayacak bir yaradır’ dedi. Kardeşim 22 yaşındaydı. Hayalleri vardı ama yaşlanamadı. Asker olamadı, damat olamadı, baba olamadı. Burası şu anda bir yangın sahnesi. O geceyi biraz hayal ederseniz aslında tahmin edebileceğinizden çok daha fazlasını yaşadık. Ebrar Sitesi aileleri olarak burada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Kayıplarımız var, onlara dikkat çekmek istiyorum. Mezarımız var ama DNA eşleşmesi olmadığı için bazı kişiler kayıp. Dolayısıyla üzerinden 1 yıl geçtiği için ölü sayılıyorlar. “Çok üzücü bir durum” dedi.

Sözlerine devam eden Sarp, “Kardeşim Halil Sarp esnaftı. Arkadaşlarıyla birlikte burada toplandı. 8 arkadaş bir araya geldi. 3’ü kurtuldu. Diğerleri vefat etti. Onun ve arkadaşlarının cansız bedenleri bu yerde bulundu” Misafir olarak geldiği yere.”

karpuzlu-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu