Haber

Dirençli Şehirler Tasarım Süreci Ele Alındı

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği ‘Dayanıklı Şehirler Tasarlama Süreci’ toplantısında meslek odaları, akademisyenler ve tasarımcılar afetlere hazırlıklı olmak için yapılması gerekenleri masaya yatırdı.

2023 yılını “İkinci Yüzyıl için Tasarım” yılı ilan eden Nilüfer Belediyesi, Nilüferlilerle birlikte şehrin geleceğini tasarlamak için çalışıyor. Bu kapsamda geniş katılımlı etkinliklerden biri de Nilüfer Tasarım Atölyesi’nde gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrası düzenlenen “dayanıklı şehirlerin tasarım süreci” konulu toplantıya TMMOB’ye bağlı mimarlar, mühendisler ve şehir plancıları odaları, tasarım ofisi çalışanları, akademisyenler ve ilgili alandaki üniversite öğrencileri de katıldı. Toplantıda Nilüfer’in olası afetlerine yönelik hazırlık aşamasında yapılması gerekenler ve öneriler masaya yatırıldı.

Moderatörlüğünü Nilüfer Belediyesi Tasarım Yılı Danışmanı ve Şehir Plancısı Ali Faruk Göksu’nun yaptığı toplantıda, Tasarım Atölyesi’nin amacı hakkında katılımcılara bilgi verildi. Amaçlarının tasarımcıları ve Nilüferlileri buluşturmak olduğunu belirten Ali Faruk Göksu, “Ülkemiz maalesef büyük bir deprem felaketi yaşadı. Günlerdir etkilerini hep birlikte gördük. Ülke olarak bu tür felaketlere hazırlıklı olmalıyız.

Bursa’da böyle bir şey olursa etkilerinin ne olacağını gözlemlemeliyiz. Burada hayata dair küçük adımlarla neler yapabileceğimizi tartışacağız. Katkılarınız ve deneyimleriniz paha biçilemez. Küçük adımlarla olası hayati riskleri düzeltmek için neler yapabileceğimizi beyin fırtınası yapalım. Burada ortaya çıkacak görüş ve öneriler çalışmalarımıza ışık tutacaktır.”

Toplantıda Nilüfer Belediyesi İrtibat Koordinatörü Dilhun Gökçe Gültekin de ‘Tasarım Yılı’ ve Tasarım Atölyesi çalışmalarına değindi. Gültekin, ilk toplantıda deprem ve doğal afetlerle ilgili çalışmaların ele alındığını belirterek, Nilüfer’in ve hayatın nasıl tasarlanacağı konuşulacak.

Toplantıya katılanlar, toplantı alanları, uyum, eğitim ve yasaların uygulanabilirliği konularında görüşlerini dile getirdiler. Dile getirilen görüşler çerçevesinde oluşturulacak çalışma kümeleri, belirlenecek yol haritası çerçevesinde toplanarak atılacak adımları görüşmeye devam edecek.
 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu