İş

Havzada sel riskine karşı Rezerv Binası Projesi imzalandı

Samsun’un Havza ilçesinde Hacı Osman Deresi’nin su baskını riskine karşı yıkılarak ıslah edilmesi çalışmaları kapsamında hazırlanan 56 işyerinden oluşan Rezerv Bina Projesi için imzalar atıldı. Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, “Havza artık her yağmur yağdığında kabus görmeyecek” dedi.

Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesine yönelik Rezerv Bina Projesi kapsamında Havza Belediyesi tarafından kamulaştırma çalışmaları tamamlanarak ihalesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapıldı ve yeni işletmenin üretim sözleşmesi imzalandı. 56 işyerinden oluşan merkeze Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Etraf Şehirleşme ve İklim Değişikliği İl Müdürü Tevfik imza attı. Akçay ve yüklenici firma temsilcisi Temel Akman tarafından imzalandı.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir yaptığı açıklamada, Havza için hayati değer taşıyan Hacı Osman Çayı’nın riske karşı kullanıma açılması için yürütülen çalışma sonucunda yüklenici firma ile Havza Rezerv Binası Projesi inşaat sözleşmesi imzalandığını belirtti. Örtüsü nedeniyle sel ve su baskınlarına maruz kalıyor. Özdemir, “Hacı Osman Çayı üzerinde kurulu işyerlerinin yıkılıp dere yatağının açılması için yürüttüğümüz çalışma sonucunda rezerv yapı alanına yapılacak 56 iş yerinden oluşan iş merkezinin imalat sözleşmesi imzalandı. Yıkılacak iş yerlerinin taşınacağı proje Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızca yüklenici firma ile karşılıklı olarak imzalandı.” İnşallah kısa sürede inşaat çalışmaları başlayacak” dedi.

Yaklaşık 3.500 metrekare alan üzerine inşa edilecek iş merkezinin 2 blok halinde olacağını ve 3.020 metrekare inşaat alanına sahip olacağını belirten Başkan Özdemir, “Yeni işletmemizin inşaatı devam ediyor. Hükümet binamızın yanında 56 işyerinden oluşacak merkezin inşaatı kısa sürede başlayacak. İşyerlerimizin tamamlanmasının ardından Havza, “Değerli olan Hacı Osman Çayı’nın gün yüzüne çıkarılması için yıkım ve moloz kaldırma çalışmalarına hızla başlayacağız. Şehrin aciliyeti var” dedi.

“Havza artık her yağmur yağdığında kabus görmeyecek”

İlçede 1998 yılında yaşanan sel felaketini hatırlatan Özdemir, “1998 yılında yaşanan sel felaketinde 1 kişi kalp krizinden öldü, 2 kişi yaralandı, 7 ev yıkıldı, 400 iş yeri hasar gördü, araçlar kullanılamaz hale geldi. Bu tür felaketlerin yaşanmaması için çalışmalarımızı yürüttük.” Çalışmanın son aşamasına geldik. İnşallah Hacı Osman Deresi’nin ortaya çıkarılması ve ıslah edilmesiyle Havza artık her yağmur yağdığında korkunç rüyalar görmeyecek. Böylece Havzamız daha güvenli hale gelecektir. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz kapsamında daha güvenli, daha modern bir Havza için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. “Yapacağız” dedi. -SAMSUN

baskale-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu