Haber

IndustriALL Avrupa Birliği Genel Sekreteri Luc Üçgen Amasra’daki madencileri ziyaret etti

IndustriALL Avrupa Birliği Genel Sekreteri Luc Üçgen, Bartın’ın Amasra ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Amasra Şube Başkanlığı’na gelen Üçgen, Şube Başkanı Ümit Çınar ve sendika yöneticileriyle görüştü.

Üçgen burada yaptığı konuşmada Amasra’da meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden madencilerden dolayı üzüntülerini dile getirdi.

Madencilerin ekonominin bel kemiği olduğuna değinen Üçgen, “Madencilerin olmadığı bir dünyada elektrik üretiminden, enerjiden, ekonomiden söz edemeyiz. Bu nedenle yer altında yaptıkları işe, çıkardıkları kömüre çok büyük saygı göstermek zorundayız. her gün ve onların katkıları.” dedim.

“Teknolojiyi takip eden kuruluşumuz”

Kaza sonrası çalışmalar hakkında bilgi veren Çınar, kazanın meydana geldiği bölgede devam eden yangının son 20 günde yapılan testler sonucunda söndürüldüğünün belirlendiğini ifade etti. dedi.

Amasra’nın teknolojinin kullanıldığı ilk pilot bölge olduğuna işaret eden Çınar, “Tam mekanize ayaklarımız oldu, şimdi yarı mekanize ayaklarımız var. Teknolojiyi takip eden bir kurumuz. Ancak metanla mücadele etmeye çalışıyoruz. Yer altı kömür madenlerinde büyük çaba sarf ettiğimiz gaz.” konuştu

Patlama alanı açılmadığı için madendeki patlamanın nedenine dair net bir bilgiye ulaşılamadığını söyleyen Çınar, “Devletimizin hakim ve savcıları önce patlama alanına inecek. Biz iniyoruz ve iniyoruz. yapmaya devam edecek.” terimleri kullandı.

Sendikal faaliyetler hakkında görüş alışverişinde bulunulan görüşmenin ardından TTK Amasra Kurum Müdürlüğü’ne giden Üçgen, yetkililerle görüşerek saha gezisi yaptı.

Belediye Başkanlığı’nı ziyaret eden Üçgen, kazada hayatını kaybeden bir çalışanın ailesine de başsağlığı diledi.

Ziyaretlere IndustriALL Küresel Sanayi İşçileri Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan ve GMİS genel müdürlük yöneticileri de katıldı.

silvanajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu