Sağlık

İnegöl Protokolü İlkyardım Eğitimi Aldı

İnegöl Belediyesi ve İNDAK işbirliğinde tüm kurum yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve meclis üyeleri ile İNDAK gönüllülerinin katılımıyla “Temel İlkyardım Eğitimi” düzenlendi. Bu alanda farkındalık yaratmak için eğitim öncesi konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, “Her vatandaşın profesyonel ekipler kadar bilgili olması beklenemez ama ilk yardımla ilgili bilgilerin çok değerli olduğuna inanıyorum.”

İnegöl Belediyesi ve İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma Ekibi (İNDAK) iş birliğiyle tüm ilçe protokolü, kurum yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri ve İNDAK gönüllülerine yönelik “Temel İlkyardım Eğitimi” düzenlendi. Bu alanda farkındalık yaratmak amacıyla Sani Konukoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitimde İnegöl Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Kamil Saçkesen; Temel ilk yardım ilkeleri, yaşamı tehdit eden durumlarda gerçek müdahale formülleri, yaralanma, kanama, kırık, yanık, bayılma, kalp krizi gibi acil durumlarda müdahale etme yöntemleri verildi.

“KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDEN CİDDİ ÖĞELER ALDIK”

Programın açılışında konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugün çok değerli kurum yöneticilerimiz, meclis üyelerimiz, siyasi parti temsilcilerimiz, İNDAK yöneticilerimiz ve gönüllülerimiz var. Bugün İnegöl’de protokolümüzle bir farkındalık çalışması yapmak istedik. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş’ta bir deprem yaşadık. Burada hem kendimize hem de kurumlara çok ciddi faydalar sağladık” dedi.

İNDAK BAŞARI KİTABI YAZDI

INDAK’ın başarılarından bahseden Lider Taban, şöyle devam etti: “INDAK burada farklı bir başarı öyküsü yazdı. Haklarından vazgeçmek istiyorum. Bu depremde binalarımızın sağlam olması kadar bu alanda yetişmiş insan gücüne de ihtiyacımız olduğunu gördük. Özellikle arama kurtarma faaliyetlerinde insan gücünüz kadarsınız. Deprem bölgesinde bulunduğumuz bölgede İNDAK grubumuz çadırlarını kurarak hızlı bir şekilde faaliyetlerine başladı. O kadar profesyonelce hareket ettiler ki orada yapılması gereken tüm detayları uyguladılar.”

“İNSANA YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“Toplum olarak yapmamız gereken ilk ve en önemli şey nedir dersek, kesinlikle bahisler konusunda farkındalığımızı artırmak, bu konuda neler yapabileceğimizi bilmek, bilincimizi artırmaktır. Orada hiçbir INDAK gönüllümüz maaşlı çalışmadı. Hepsi gönüllüydü. Bu istekli hareketi artırmak adına çemberi genişletmek istiyoruz. Her vatandaşın profesyonel ekipler kadar bilgili olması beklenemez ama ilk yardımla ilgili bilgilerin çok değerli olduğuna inanıyorum. Farkındalığımızı artırmak için bir çalışmamız ve çabamız var. İnsana yatırım yapmaya devam edeceğiz.”

Konuşmaların ardından yaklaşık 2 saat Temel İlkyardım Eğitimi gerçekleştirildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

camlidere-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu