Ekonomi

Kayseri’de kadınlara e-ticaret eğitimi

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri’de lider Büyükşehir Belediyesi’nin istihdamı destekleyen ve aynı zamanda danışmanlık hizmetleri de veren kuruluşu Dr. Kayseri Meslek Merkezi, Memduh Büyükkılıç liderliğinde sosyal ve gönüllü belediyecilik hizmetlerini özveriyle yürütüyor, istihdama katkı sağlayacak değerli çalışmalara öncülük ediyor. .

Kayseri Valiliği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Meslek Merkezi, KADEM, TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu, İdeaSoft ve Tekno Gelişim, özellikle Kadın Kooperatifleri; İlimizde e-ticaretle ilgilenen tüm kadınlara istihdam sağlamayı amaçlayan ücretsiz ‘E-Ticaretle Kazanan Kadınlar’ projesi hayata geçirildi.

4 gün ve 4 oturumda 16 saat sürecek eğitim, 4 Eylül’de Kayseri Ticaret Odası Konferans Salonu’nda başladı. M. Rifat’ta düzenlenen ‘E-Ticarette Kazanan Kadınlar’ Eğitim Programı Açılışına, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Vali Yardımcıları Adnan Türkdamar, Şemseddin Erkaya, Adnan Tezcan, Ömer Tekeş, Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer katıldı. Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu. Gülsoy, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk, İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Cenani Ayaydın ve kadın girişimciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, bu organizasyonu bir araya getiren Kayseri Meslek Merkezi’ne teşekkür edilerek başladı. Programda, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı Zenginlikler Şehri ve e-ticaret tanıtım sineması gösterildi.

“BUNU BAŞARACAĞIZ, KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YANIMIZDA”

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, programda yaptığı konuşmada, Kayseri’nin bozkırın ortasında parlayan bir yıldız gibi çok güzel işler yaptığını vurguladı. Vali Çiçek, “Türkiye’de Kayseri denince akla ticaret geliyor” diyerek kadınlara değerli tavsiye ve tavsiyelerde bulundu. Çiçek, 1 yıl gibi kısa bir sürede 22 kadın kooperatifi açtıklarını ve satışlara başladıklarını belirterek, “Bunu başaracağız çünkü arkamızda dağ gibi Ticaret Odası var. “Bunu başaracağız, Kayseri Büyükşehir Belediyesi yanımızda” dedi.

“KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK YANINIZDAYIZ”

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın selamlarını ileterek, “Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman yanınızdayız.” Öztürk, Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin tüm il ve ilçelerinde KAYMEK bünyesinde kadın ve gençlik merkezleri açtıklarını belirterek, şöyle konuştu: “Kadınlarımızın ürettiği eserler aynı zamanda KAYMEK A.Ş.’nin de sahibi. Firmamız bünyesinde kurduğumuz e-38 e-ticaret ve e-ihracat platformunda eserlerini satarak, hiçbir ücret talep etmeden üretimlerinin daha da artmasına katkı sağlıyoruz. Ayrıca Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde tüm paydaşlarımızla kurduğumuz ve bu eğitime katkı sağlayan Meslek Merkezimiz de bu tür keyifli eğitimlere olanak sağlıyor. “Büyükşehir Belediyesi olarak tüm kurum ve kuruluşlarla, kadın kooperatifleriyle ve iş yapan tüm kadınlarla iş birliği içinde olmaktan memnuniyet duyuyoruz.”

KTO Lideri Ömer Gülsoy da projenin başarılı olmasını dileyerek, emeği geçenlere teşekkür etti. Kadın girişimcilere yönelik düzenlenen ücretsiz e-ticaret eğitiminde ‘E-ticaret Nedir, E-ticaret Çeşitleri, Geçmişten Günümüze E-ticaret’ gibi konular yer alırken, program kapsamında Büyükşehir Belediyesi Kayseri Mesleki Eğitim ve Öğretim Merkezi, Kültür A.Ş. (KAYMEK) bünyesinde faaliyet gösteren online sanal ticaret platformu E-38 de yerini aldı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk, KAYMEK’in açtığı standı ziyaret ederek sergilenen e-38 çalışmalarını ilgiyle inceledi. Söz konusu sertifikalı etkinlik, E-ticaret ve E-ihracat konusunda değerli bilgilerin paylaşılacağı, işletmenin faydasını artıracak stratejilerin tartışılacağı değerli işbirliklerine fırsat sağlayacak.

E-38 YENİ, YERLİ VE MİLLİ YAZILIMI İLE 200 ÜLKEYE KAPILARINI AÇIYOR

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 150. Yılında 150 Proje kapsamında e-ihracat başlığı altında satış platformu sitesi ile 2019 yılı sonunda www.e38.com.tr olarak faaliyetlerine başladı. KAYMEK A.Ş. Birimlerinden biri olarak faaliyetlerini sürdüren e-38, ev dokuma, dekorasyon, ikramlık, giyim ve takı kategorilerinde binlerce ürünü e-ticaret platformunda alıcılarıyla buluşturuyor. ‘Alışverişten Daha Fazlası’ sloganıyla faaliyetlerine devam eden www.e38.com.tr e-ticaret platformu ile değişen ve gelişen çağa uyum sağlamak amacıyla yerli ve milli yeni bir yazılım programı hayata geçirildi. www.e38.com.tr e-ticaret platformu, yenilenen orta yüzü ve yeni tasarımları, klasik el sanatları çalışmaları ve 2 farklı yabancı dil seçeneğiyle uluslararası alanda kendi web sitesi aracılığıyla adını tüm dünyaya duyurmaktadır. İngilizce ve Arapça dil seçenekleri başta olmak üzere 200 ülkeye hizmet veren e-38, klasik el sanatlarını tüm dünyaya tanıtıyor.

haber-dalaman.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu