Haber

‘Merhaba Mersin’ ile Mersinliler hem eğleniyor hem de yabancı dil öğreniyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde ‘Merhaba Mersin’ yabancı dil kulübü açıldı. Dil becerilerini geliştirmek, daha akıcı konuşmak ve özgüvenle iletişim kurmak isteyen vatandaşların eğlenirken öğrenebileceği ‘Merhaba Mersin’ kulübü sayesinde vatandaşlar yeni bir dil öğrenmenin keyfini çıkarıyor.

Drama, dil oyunları, sunumlar ve grup çalışmaları gibi pek çok aktivite sayesinde eğlenmeyi ve öğrenmeyi amaçlayan kulüpte vatandaşlar daha akıcı ve özgüvenli bir iletişimin kapılarını aralıyor. Dil öğrenmenin yanı sıra dil kulüplerine de ev sahipliği yapan ‘Merhaba Mersin’, dil alanında kendini geliştirmek isteyen Mersinlileri bir araya getiriyor. Kulübe katılmak isteyen vatandaşlar www. Lens.mersin.bel adresinden veya Alo 185’i arayarak başvuruda bulunabilirler.

YILDIRIM: “‘MERHABA MERSİN’ İLE DİL UYGULAMALARIMIZI GELİŞTİRECEĞİZ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her gün yeni proje ve hizmetlerle vatandaşları buluşturduklarını belirten Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Engin Yıldırım, vatandaşların birçok farklı dilde konuşma becerilerini geliştirebilecekleri yeni bir alan düzenlediklerini söyledi. ‘Merhaba Mersin’ de bunlardan biri. Çocuklardan yetişkinlere kadar her yaştan Mersinlinin katılabileceği dil kulübünde konuşma pratiğini geliştirmeyi hedeflediklerini belirten Yıldırım, “Ülkemizin en büyük sorunlarından biri dilin kullanılamaması ve bunun giderek artmasıydı. Dil bilmekten ziyade pratik yapın. Bu proje sayesinde bunu aşacağımıza inanıyoruz.”

ÇELİK: “Merhaba MERSİN GÜVENLİ BİR ÖĞRENME ALANIDIR”

Kulüp sayesinde dil becerilerini geliştirmeyi ve akıcı iletişim sağlamayı hedeflediklerini belirten ‘Merhaba Mersin’ proje yöneticisi Başak Çelik, “İlkokul çağlarından beri dil eğitimi alıyoruz ancak bunu bir türlü pratiğe dökemiyoruz. Teşekkürler” dedi. Bu kulübe yönelik yanlış algıyı kırmak istiyoruz.” Hem eğlenmeyi hem de öğrenmeyi hedeflediklerini belirten Çelik, “Burada hatalarınızı gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz. Kulübümüz akşam grupları dahil olmak üzere hem hafta içi hem de hafta sonu hizmete açıktır.”

GENÇLER HEM ENERJİSİ HEM DİNAMİK ORTAMI İLE KULÜBÜ SEVDİ

İki yıldır Mersin İngilizce Grubu’nda yöneticilik yapan Buğra Çalışkan, “İngiliz toplumu olarak Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı imkanlardan faydalanmak için geldik. İki yıldır Mersin’in birçok yerinde etkinlikler düzenledim. İlk defa böyle bir yer gördüm ve çok beğendim.” söz konusu. Ortamın renkli ve çeşitli olanaklar sunmasından memnun olduğunu kaydeden Çalışkan, “Hem sıcak hem soğuk içeceklerin, atıştırmalıkların ücretsiz sunulması da çok güzel. En keyifli yönlerinden biri de her yaştan insana hitap etmesi. Böyle bir kulübü açtığım için çok mutluyum.” konuştu.

Kulübün insanların sosyal aktiviteler yapmasına yardımcı olduğunu belirten Ebru Özsoy, “Burası çok güzel ve ferah bir atmosfere sahip. Oyun oynayabilirsiniz. Duvarlarda İngilizce yazılar bile var. Çok beğendim.” Ortamın enerjisini güzel bulduğunu belirten Özsoy, “Kitapların varlığı kütüphane ortamı yaratıyor. İnsanlar buraya tek başına ya da grup halinde gelebiliyor. O yüzden gerçekten çok güzel.”

Kulübün kendiliğindenliği nedeniyle ilgisini çektiğini belirten Yusuf Harikalıoğlu, “Burayı her akşam gelinecek bir yer olarak buldum. Her yaştan insanın gelebilmesini, özellikle konuşma ve etkinliklerin yapılabilmesini çok takdir ettim. Belirli bir müfredata bağlı kalmadan.”

Kaynak: ANKA / Yerel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu