Haber

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy: “Bölgede 3.6 milyon öğrenci vardı, 217 bin öğrenci başka illere nakledildi. 3.4 milyon öğrenci bölgede kaldı”

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken “imam nikahı” ile evlendirdiğinin ortaya çıkmasının ardından kurulan TBMM Çocuk İstismarını Araştırma Komisyonu, bugün Adalet, Aile ve Sosyal Hizmetler, İçişleri, Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığı Milli Eğitim Bakanlığı. bölgedeki çocuklarla ilgili çalışmalarını dinlemek için toplandı. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, “Bölgede 3 milyon 600 bin öğrenci vardı, 217 bin öğrenci başka illere nakledildi, 3 milyon 400 bin öğrenci bu bölgede kaldı. çadırlarımızı açtık, bin 649 çadırda eğitime devam ediyoruz.” .

TBMM Çocuk İstismarını Araştırma Kurulu bugün toplandı. Toplantıya Adalet, Aile ve Sosyal Hizmetler, İçişleri, Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıklarının temsilcileri de katılarak bilgi verdiler.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, deprem bölgesindeki çalışmalarla ilgili şunları söyledi:

“MEHMETÇİK OKULLARINI ASKERİN BAĞIŞLADIĞI ÇADIRLARDA AÇTIK”

“Öğrencilerimiz ve süreçleri ile ilgili tedbirleri aldık. 3 ilimizde eğitime başlandı. Bölgede bazı analizler yaparak çocukların süreçten kopmaması için çalıştık. Çadırlarda eğitime başladık. Mehmetçik’i açtık. askerin sağladığı çadırlarda okullar, çocukların okula gitme zorunluluğunu kaldırdık, not telaşı yaşamamalarını sağladık, sınava dahil etmedik.

Bölgeyi terk etmek isteyen öğrencilerimiz oldu. 71 ilde istedikleri okula gitmelerini kolaylaştırdık. Tüm kitaplarını yeniden bastık. 26 milyon civarında yeni kitap yayınladık. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerimizin tamamlayıcı eğitim karneleri her yıl yenilendi ve bir yıl uzatıldı.

Ayrıca 71 ile giden öğrenciler için 10 ilde (burada) devam zorunluluğunun kaldırılmasını sağladık. Özel eğitim kurumlarında yüzde 3 burslu öğrenci kapasitemiz vardı. Bu oranı yüzde 10’a çıkardık. Bundan sadece beyin sarsıntısı alanındaki öğrencilerimiz faydalandı. 71’e giden tüm öğrencilerimize burs imkanı sağladık.

“Dün itibarıyla 5 bin 600 civarında televizyon gönderdik”

Sağlık sorunu olan öğrencilerin eğitimlerine devam edebilmeleri için hastane sınıfları açtık. Özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar, özel eğitim çadırlarında eğitimlerine devam ettiler. Psiko-sosyal çadırları açtık. Bakanlık çalışanlarının ve rehber öğretmenlerin hem velilerle hem de öğrencilerle sürekli bir araya gelmesi sağlandı. Bu temeli vermeye devam ediyoruz.

Deprem bölgesindeki çocuklara verdiğimiz eğitim malzemelerini de 71 ile dağılmış çocuklara ulaştırdık. Dün itibariyle 5.600 civarında televizyon gönderdik. Uzaktan eğitim vermeye başladık. Televizyonlarımızı öğrencilerimizin takip edebileceği şekilde kurduk. Bu bölgedeki öğrencilerimiz de sınava girecek. 600 noktada üniversite ve lise hazırlık kursu çadırları açtık. 71 ilde 4 bin öğretmenimizi burada uzman hocalarımızdan görevlendirdik. Çocuklarla birebir özel ders aldıkları için ilgileniyorlar, Haziran ayına kadar devam etmeyi planlıyoruz.

“BİN 649 ÇADIRDA EĞİTİME DEVAM EDİYORUZ”

Bölgede 3 milyon 600 bin öğrenci vardı, 217 bin öğrenci başka illere nakledildi, 3 milyon 400 bin öğrenci bu bölgede kaldı. Çadırlarımızı açtıkça öğrenci sayımızın arttığını gördük. 1.649 çadırda eğitimimize devam ediyoruz. Önümüzdeki hafta itibari ile yıkılan tüm okulların bir eşinin pahasına çadırlarımızı hayata geçiriyoruz. Devam eden öğrenciler hakkında, ancak Mart ayı sonunda gerçek netleşir. Anne ve babasının yanında olmayan öğrenci yoktur.”

zile-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu