Haber

Milli Savunma Bakanlığı’ndan son dakika F-16 açıklaması

Son dakika haber: Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, ABD’den F-16 tedarik süreci, Tuzla Piyade Okulu’ndaki soruşturma, Bakan Güler’in Irak ziyareti ve yerli zırh çeliği üretimine ilişkin açıklama yaptı.

TUZLA PİYADE OKULU’NDA SON DURUM

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Tuzla Piyade Okulu’nda yürütülen soruşturmaya ilişkin son duruma ilişkin şu yanıtı verdi:

“Türk Silahlı Kuvvetleri tüm faaliyetlerini anayasa, kanun ve kanunlar çerçevesinde şeffaf bir şekilde sürdürmektedir. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu çalışmalarını yürüterek kararını Bakanlığımıza gönderdi. Avukatlarımız bu kararı detaylı bir şekilde inceleyecek ve Sayın Bakanımızın onayına sunulacak. “Ve Sayın Bakanımızın onayının ardından karar resmileşecek ve ardından kamuoyuyla paylaşılacaktır.”

F-16 SATIŞININ ÖNLENMESİ İÇİN KONGREYE MEKTUP SUNULDU

F-16’ların Türkiye’ye satışının engellenmesi amacıyla ABD Kongresi’ne sunulan teklife ilişkin Milli Savunma Bakanlığı kaynakları. “Kongrede sessizlik dönemi devam ediyor. Bu süreçte herhangi bir olumsuz etki beklenmiyor.”söz konusu.

BAKAN GÜLER’İN IRAK ZİYARETİ

Bakanlık kaynakları, “Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in Irak ziyareti hakkında bilgi verir misiniz?”Soruya şu şekilde cevap verdi:

“Ülkemiz, bölgemizde barış ve istikrarın sağlanması için yoğun diplomatik çaba sarf ediyor. Bu çalışmanın bir kolu olan Askeri Diplomasi faaliyetleri de Sayın Bakanımız ve Bakanlığımız tarafından yürütülmektedir. Söz konusu ziyaret sırasında; Bölgedeki son gelişmeler, terörle ortak mücadele, askeri işbirliği ve Irak Türkmenlerinin bölgedeki hakları/çıkarları ele alındı. Kimsenin toprağında gözümüzün olmadığını bir kez daha hatırlatmak gerekiyor. Bizim tek derdimiz vatanımızın, milletimizin ve sınırlarımızın güvenliğini sağlamaktır. “Terörle mücadelede birlikte hareket etmek demektir.”

ZIRH ÇELİĞİ ÜRETİMİ

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, ASFAT ve OYAK’ın yerli ve milli ürettiği çelikle ilgili şu bilgileri paylaştı:

“ASFAT koordinasyonunda yürütülen çalışmayla OYAK bünyesinde faaliyet gösteren Erdemir Miilux OY firmalarının ortak ürettiği milli denizaltı çelikleri Gölcük Tersanesi Komutanlığına teslim edildi. Böylece daha önceki yıllarda denizaltılar için ithal edilen çelik, 2 yıl gibi kısa bir sürede millileştirildi. Dünyada bu çeliği üretebilen yalnızca birkaç ülke var. Tedarik edilen Denizaltı Çeliklerinin ASFAT tarafından Türk Loydu’na sertifikalandırılarak test bloklarının yapımında kullanılması planlanıyor.”

44 TERÖRİST ETKİLEŞTİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak’ın kuzeyi ve Suriye dahil olmak üzere son hafta içinde gerçekleştirilen operasyonlarda 44 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) terörle mücadelesinin kararlılıkla devam ettiğini belirtti.

Aktürk, başta PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ olmak üzere tüm terör örgütlerine yönelik yürütülen operasyonlarla son hafta içinde Irak’ın kuzeyi ve Suriye dahil 44 teröristin etkisiz hale getirildiğini, o tarihten bu yana da etkisiz hale getirildiklerini belirtti. 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar. Öldürülen terörist sayısının 144’ü Kuzey Irak’ta, 215’i Kuzey Suriye’de olmak üzere 359’a ulaştığını söyledi.

Terör yuvalarını gerektiği zaman ve yerde yok etme irade ve kararlılığının artan nüfuz ve ağır baskıyla devam edeceğini belirten Aktürk, “Lanet olası teröristler bu coğrafyadan silininceye kadar amansızca, amansızca devam edecek.” İfadesini kullandı.

21 BİN 89 KİŞİNİN YASA DIŞI OLARAK SINIR’I GEÇMESİ ENGELLENDİ

Aktürk, son bir haftada yasadışı olarak sınırları geçmeye çalışan biri PKK/KCK terör örgütü üyesi 207 kişinin yakalandığını, 2 bin 495 kişinin ise sınırı geçmesinin engellendiğini bildirdi.

Tuğamiral Aktürk, “Böylece 1 Ocak’tan bu yana yasa dışı yollardan sınırlarımızı geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 893’e çıktı. Sınırı geçmeden engellenenlerin sayısı ise 21 bin 89’a ulaştı.”söz konusu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin KKTC, Azerbaycan, Libya, Kosova, Bosna Hersek, Katar, Somali ve daha birçok coğrafyada başarıyla görev yaptığına işaret eden Aktürk, kardeş, dost ve müttefik ülkelerin haklı davalarına destek olmaya devam ettiklerini belirtti.

İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin Aktürk, krizin en başından bugüne kadar inanç ve barış adına acil ve kalıcı bir ateşkes sağlanarak çatışmaların bir an önce bitirilmesi ve yayılmasının engellenmesi gerektiğini savunduklarını kaydetti. Sadece bölgede değil, dünyada herkesin.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ile birlikte Irak’a resmi bir ziyarette bulunduğunu hatırlatan Tuğamiral Aktürk, bu kapsamda terörle mücadele ve terörle mücadele başta olmak üzere ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik konularında görüşmeler yapıldığını söyledi. sınır güvenliği.

SAVUNMA SANAYİİ

Aktürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kapsamlı ve büyük adımların atıldığı, yerli ve milli savunma sanayii çalışmalarının da katkısıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinin etkinliği ve caydırıcılığının her geçen gün arttığını belirtti.

Tuğamiral Aktürk, Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı ASFAT koordinasyonunda, OYAK’a bağlı Erdemir ve Miilux OY firmalarının ortaklaşa milli olarak ürettiği denizaltı çeliklerinin Gölcük Tersanesi Komutanlığına teslim edildiğini belirtti.

Personel ve askeri öğrenci alım çalışmalarının planlandığı gibi devam ettiğine işaret eden Aktürk, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na 15 Ocak’ta başlayan sözleşmeli alım başvurularının 11 Şubat’a kadar devam edeceğini belirtti.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu