Ekonomi

Pakistan, İran’daki terör hedeflerine saldırı düzenleyeceğini duyurdu

Pakistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İran’ın Sistan-Belucistan eyaletindeki “teröristlerin saklandığı yerlere” yönelik bir dizi hassas askeri saldırı gerçekleştirildiği ve saldırılar sırasında çok sayıda “teröristin” öldürüldüğü belirtildi. İstihbarata dayalı operasyon.

Açıklamada, İslamabad’ın son birkaç yıldır İran’la temaslarında, Pakistanlı teröristlerin İran’ın kontrolsüz bölgelerinde sahip olduğu güvenli limanlar ve barınaklarla ilgili ciddi endişelerini Tahran yönetimiyle sürekli paylaştığına dikkat çekildi.

Açıklamada, Pakistan’ın bu teröristlerin varlığına ve faaliyetlerine ilişkin somut deliller içeren birçok belgeyi İran ile paylaştığı, Pakistan’ın uluslararası toplumun sorumlu bir üyesi olarak Birleşmiş Milletler Tüzüğü’nün unsur ve hedeflerine bağlı kaldığı kaydedildi. Üye devletlerin toprak bütünlüğü ve egemenliği de dahil. Desteklediği vurgulandı

Açıklamada, Pakistan’ın uluslararası hukuk kapsamındaki meşru haklarını kullandığı ve hiçbir bahane veya koşul altında egemenliğine ve toprak bütünlüğüne itiraz edilmesine asla izin vermeyeceği belirtildi.

Açıklamada, Pakistan’ın bu eyleminin, ülkenin ulusal güvenliğini her türlü tehdide karşı savunma ve koruma konusundaki sarsılmaz kararlılığının bir göstergesi olduğu belirtilirken, son derece karmaşık olan bu operasyonun başarıyla yürütülmesinin, aynı zamanda ülkenin ulusal güvenliğini her türlü tehdite karşı savunma ve koruma konusundaki sarsılmaz kararlılığının bir göstergesi olduğu belirtildi. Pakistan ordusunun profesyonelliği.

Açıklamada, Pakistan’ın kutsal ve dokunulmaz halkının emniyet ve güvenliğini korumak için gerekli tüm adımları atmaya devam edeceği kaydedilerek, “Pakistan, İran İslam Cumhuriyeti’nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne tamamen saygı göstermektedir. Bugünkü eylemin amacı Pakistan’ın kendi güvenliği ve ulusal güvenliğidir.” “Bu çıkarlar çok önemlidir ve asla tehlikeye atılamaz.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, İran’ın kardeş ülke olduğu ve Pakistan halkının İran halkına büyük saygı ve sevgi duyduğu ifade edilerek, İslamabad’ın terör tehdidi de dahil olmak üzere ortak zorluklar karşısında her zaman diyalog ve iş birliğine vurgu yaptığı belirtildi. ortak çözüm bulmak için çaba göstermeye devam edeceğiz.

İran, Pakistan’ın Belucistan eyaletindeki örgüt kamplarını hedef alıyor

İran’ın yarı resmi Tasnim Haber Ajansı dün, Ceyşul Adl örgütünün Pakistan’daki kamplarının füzeler ve insansız hava araçlarıyla hedef alındığını duyurdu.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, İran’ın 16 Ocak’ta Belucistan eyaletinin Panjgur bölgesine hava saldırısı düzenlediğini, saldırıda 2 çocuğun öldüğünü, 3 kız çocuğunun da yaralandığını açıklamıştı.

Tahran Büyükelçisini geri çağırma kararı alan Pakistan, halen İran’ı ziyaret eden İran’ın İslamabad Büyükelçisinin bir süre daha dönmeyebileceğini Tahran’a bildirdi.

Ceyş el-Adl örgütü

İran’da terör örgütü olarak kabul edilen “Ceyşul Adl”, “Sünni Beluc halkının haklarını savunduğunu” iddia ediyor ve İran’ın güneydoğusunda Pakistan sınırında yer alan Sistan-Belucistan eyaletinde zaman zaman İran’a karşı silahlı eylemler düzenliyor. ülke.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu