Yaşam

Saçları Hep Kırılan İnsanlar Burada: Saç Kırılma Sebeplerini Açıklıyoruz!

Saçlarımız bizi iyi hissettiren en değerli detaylardan biridir. İster evde oturalım ister dışarı çıkalım, saçlarımızın her zaman güzel görünmesini isteriz. Ancak bazı etkenler saçlarımızın zamanla kırılmasına ve yıpranmasına neden olur. Bu kırıklar istediğimiz görünüme kavuşmamızdaki en büyük sorunlardan biridir. Siz de saçlarım hep kırılıyor diyorsanız ama nedenini bilmiyorsanız sizler için nedenlerini araştırdık. Birlikte görelim!

Susuz ve kuru kalan saç telleri zamanla zarar görür ve uçlarından kırılmaya başlar. Bu saç kırılmalarının birden fazla sebebi olabilir. Siz de saç kırılmalarından şikayetçiyseniz mutlaka sebebini bulmalı ve saçlarınıza ona göre bakım yapmalısınız.

Şimdi gelelim saç kırılmasının sebebinin ne olduğuna…

1. Diyet

Beslenme alışkanlıkları vücudumuzdaki birçok noktayı etkiler. Bu noktalardan biri de en sevdiğimiz saçlardır. Yani sağlıklı olduğunu düşünerek yaptığınız diyetler saç sağlığınıza ciddi anlamda zarar verebilir. Saç sağlığınızı desteklemek için çinko, folik asit, demir, protein ve antioksidan içeriği yüksek diyet programlarını tercih edebilirsiniz.

2. Stres

Birçoğunuzun bu öğeyi görünce içini çektiğini biliyorum. Çünkü artık gerilimsiz bir hayat neredeyse imkansız hale geldi. Ancak ne yazık ki gerginlik saçlarımızı en çok etkileyen durumlardan biridir. Gerginlik saç köklerinin uyku moduna geçmesine neden olur. Bu, büyüyen saçların kırılmasına veya dökülmesine neden olur. Yani saç sağlığının ilk kuralı stressiz bir yaşam…

Bunu yapabilirsen taktiklerini bizimle paylaşmayı unutma ?

3. Fön, düzleştirici, saç maşası ve daha fazlası

Saç şekillendiriciler hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Saçlarımıza zarar verdiklerini bilsek de kullanmaktan vazgeçemiyoruz. Hatta saçlarımızın kötü göründüğünü düşünürüz, şekillendiririz, şekillendirdikçe ziyan ederiz ve bu döngü devam eder…

Bununla birlikte, saç şekillendiricilerin ısısı gerçekten de saçlarımıza önemli ölçüde zarar verir. Kesinlikle kullanacağım deseniz bile en azından seramik bazlı şekillendiricileri tercih edebilir veya ısı koruma çalışmaları ile saçınızın göreceği zararı en aza indirebilirsiniz. Ya da son zamanlarda oldukça popüler hale gelen saç sucuklarını deneyebilirsiniz.

4. Her gün saç yıkamak

Cildiniz yağlıysa, saç deriniz de çok fazla sebum üretir ve bu da saçınızı her gün yıkamanız gerektiğini hissetmenize neden olabilir. Ancak saçlarınızı her gün yıkamak cildin yapısını bozar ve saç derisinin kurumasına neden olur. Kuru saç derisi kırık saç demektir. Saçları yıkama sıklığı normalde iki hatta üç günde birdir. Bu alışkanlığı benimsemeniz saç sağlığınızı korumanıza büyük ölçüde yardımcı olacaktır.

5. Saçları havluyla kurutmak

Duştan çıktıktan sonra başınıza yeniçeri başlığı gibi bir havlu sardığınızı biliyoruz… Ama havlular ne yazık ki saçlarınıza zarar veriyor. Çünkü saçın zarar görmesi için en iyi zaman ıslak olduğu zamandır. Peki havlu kullanmak istemiyor ve ne yapacağım diyorsanız eski bir tişört ile saçınızı kurutabilir ya da özel olarak üretilmiş saç havlularını kullanabilirsiniz.

6. Her zaman saç toplayın

Saçlarınızı farklı tokalarla toplamak saçınızı çok güzel gösteriyor evet ama saçınıza da zarar veriyor. Çünkü saçlar her zaman toplu halde olduğundan saç derisinin esnemesine ve saçların dökülmesine neden olur. O yüzden en azından evdeyken veya uyurken saçlarınızı mutlaka açık bırakın.

7. Saçları her zaman profesyonel işlemlerden geçirin

Boya, perma ya da fön… Bu tür profesyonel işlemler saçınızı sağlıklı gösteriyor gibi görünse de aslında saçınıza önemli ölçüde zarar vermektedir. Şansınız varsa hiç yaptırmamanız daha iyi olur. Unutma sen doğal halinle çok güzelsin ?

8. Saçınızı kurutmak

Kuruluk saç kırılmalarının en önemli nedenlerinden biridir. Bazı saçlar yapısı gereği zaten kurudur, ancak bazı saçlar çevresel faktörlerden veya fazla ısı gibi sebeplerden dolayı zamanla kurur. Bu faktörler saç kırılmalarına neden olur. Kurumayı önlemek için duşta sıcak su kullanmamalı, kurutucuyu en yüksek sıcaklık yerine düşük sıcaklıkta kullanmamalı veya saçınıza nem maskesi yapamazsınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu