Haber

TBMM Başkanı Kurtulmuş, ASRİAD Genel Kurulu’nda konuştu. İfade

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, “Dünya bugün geldiği noktada, ekonomik dengesizlikler ve adaletsizliklerin yanı sıra siyasi dengesizlikler ve hakkaniyetten uzak bir sistem nedeniyle daha büyük çatışmalara gebe kalmıştır. Dolayısıyla bu anlamda yeni bir küresel siyasi mimarinin şart olduğunun altını çizmemiz gerekiyor.” söz konusu.

Numan Kurtulmuş, Asrın İş Adamları Derneği’nin (ASRİAD) “Kıtlığa Çağrı” temasıyla gerçekleştirdiği 3. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, derneği kurulmadan önce tanıdığını ve takip ettiğini söyledi.

Kurtulmuş, ana başlıkta “kısa” kelimesini kullandıkları için genel heyete teşekkür ederek, bugün dünyada pek çok sorunun kaynağının zihniyet sorunu olduğunu belirtti.

Bugün dünyanın en fakirinden en zenginine kadar yaşadığı temel sorunun gelir dağılımı adaletsizliği ve sınıflar arası farklılıklar olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

“Bu dengenin kurulabilmesi için ‘Kist’ meselesinin adaletli, adaletli, gelir dağılımını ve gelir dağılımında adaletli dağılımı ön planda tutan bazı ekonomik programların hayata geçirilmesi gerektiğini belirten bir çağrı olduğunun altını çizmek isterim. aynı zamanda yurt içi ekonomik yapılar açısından da kamu anlayışı, kamu yararı ve “Kamu yararı etrafında şekillenen yeni bir anlayışın ortaya çıktığını görüyoruz.”

“Yeni bir küresel siyasi mimarinin gerekli olduğunun altını çizmemiz gerekiyor.”

Kurtulmuş, dünyada adaleti, adaleti ortaya koyacak yeni bir siyasi mimariye ihtiyaç olduğunu belirtti.

Yaklaşık 3 asırdır dünyaya hakim olan modern Batı dünyasının ortaya koyduğu temel kavramın “güç” olduğunu belirten Kurtulmuş, “Dünya bugün geldiği noktaya geldi ve daha büyük çatışmalara gebe kaldı.” ekonomik dengesizliklere ve adaletsizliklere, siyasi dengesizliklere ve eşitlikten uzak bir sisteme. Dolayısıyla.” Bu anlamda yeni bir küresel siyasi mimarinin şart olduğunun altını çizmemiz gerekiyor.” sözlerini kullandı.

Kurtulmuş, İsrail’in Gazze başta olmak üzere işgal altındaki Filistin topraklarına ve Filistin halkına yönelik saldırılarını görüşmek üzere Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da 8. Muhteşem İslam Zirvesi’nin düzenlendiğini hatırlatarak, “Sayın Cumhurbaşkanımız bugün Riyad’da. Umarım en azından “En azından bazı olumlu adımların atılması mümkün olur. 8 Ekim sabahından itibaren hepimiz seferberiz ve bu katliamın nasıl durdurulabileceğini bulmaya çalışıyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Sadece Gazze’de değil Batı Şeria’da da soykırıma varan katliamların yapıldığını kaydeden Kurtulmuş, “Gazze’deki insanlık dışı saldırıları durdurmak için, hem ata sorumluluğumuz gereği, hem de tüm gücümüzü ortaya koyarak çabalıyor, mücadele ediyoruz. insani ve vicdani sorumluluğumuzdur.” .” söz konusu.

Batı’nın zulmü önlemeye yönelik hiçbir girişiminin olmadığını belirten Kurtulmuş, “Geçen ay 4 uluslararası temasta bulundum. 40’a yakın meclis başkanıyla görüşme fırsatı bulduk. Genel kurullarında konuşma fırsatı bulduk. bunların önemli bir kısmı gerçekten insanlığı rencide edecek bir tutum. Yani neredeyse bir kısmı İsrail’den çok İsrail yanlısı davranıyor.” dedi.

Kurtulmuş, bu liderlik yapısının işe yaramayacağını, Ukrayna ve Filistin’deki sorunları çözmeyeceğini belirtti.

“Yeni bir dünya sisteminin kurulması kaçınılmaz olarak yaklaşıyor”

Batı’nın gücünü gösterip talimat vermesi halinde Netanyahu hükümetinin bir saat içinde ateşkes sağlamak zorunda kalacağını vurgulayan Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çünkü biliyoruz ki onlar nasıl vekil örgütler üzerinden bazı çalışmalar yapıyorlarsa, şimdi de vekil devletler üzerinden bazı çalışmalar yapmaya başladılar. Biz bu oyunu biliyoruz. Allah’ın izniyle bu oyunu bozacağız. Öyle bir noktaya geldik ki. yeni bir dünya kurma fikrine çok yakın. İnsanlığın başka çıkış yolu yok. 5 1 ülke, 1 tanesi bir şey söyleyecek. Bütün dünya orada. 120 ülke ‘İsrail burada katliam yapıyor, duralım’ dedi Bu.’ “Bunu durduramazsın. 120 ülkeden yanıt yok mu?”

Dünyanın her yerinde Filistin için özgürlük mitinglerinin yapıldığını hatırlatan Kurtulmuş, “Fransa’da, Berlin’de, Londra’da, Washington’da ve dünyanın birçok büyük merkezinde yüzbinler sokaklara çıkıyor. ‘Yeter artık’ diyorlar. Bu insanlığa karşı suçu durdurun.’ “Aslında dünyanın pek çok başkentinde Yahudiliği takip eden birçok insan sokaklara çıkıyor ve ‘İsrail zulmüne karşıyız, Filistin halkının yanındayız’ diyerek gösterilere destek veriyor.” ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Türkiye’nin dik duruşuyla yıllardır ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyerek söylediğimiz yeni dünya sisteminin kurulması kaçınılmaz olarak yaklaşıyor.” söz konusu.

İsrail’in Gazze operasyonunda buldozerlerle ezilerek öldürülen Amerikalı Rachel Corrie olayını hatırlatan Kurtulmuş, “Dini dinime benzemeyen, dili dilime benzemeyen Rachel Corrie ile yan yana durmak istiyorum. Kültürü benim kültürüme benzemeyen, isimleri Ahmet ve Mehmet olan ama isimlerini İsrail’in ve güçlülerin duyduğu.” “Binlerce, milyonlarca kez ayakları titreyenlerle yan yana durmayı tercih ederim.” dedi.

Programa Ticaret Bakanı Ömer Bolat, AK Parti İstanbul milletvekilleri ve çok sayıda iş insanı katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu