Haber

Vatandaş Eskişehir’de Tramvay Çevre Hattı İstiyor

Eskişehir’in 75’inci Yıl ve Emek Mahallesi’ndeki vatandaşlar, Şehir Hastanesi ile Yunus Emre Hastanesi arasına tramvay ring hattı yapılması gerektiğini belirterek, bölgedeki ulaşım sorununun çözülmesini istediler.

Eskişehir’in Odunpazarı ilçesine bağlı 75. Yıl ve Emek mahallelerinde vatandaşların Yunus Emre Hastanesi ve Otogar tarafında demiryolu sınırı olmasına rağmen sefer düzenlememesinden rahatsız oldukları belirtildi. Mahalle sakinleri sürekli aktarma yapmak zorunda kaldıklarını belirtiyor ve bu durum kendilerine fazladan zaman kaybettiriyor. 75’inci Yıl, Emek, 71 Konutlar mahallelerindeki vatandaşlar, gün içinde tramvayın Yunus Emre Hastanesi ve Otogar’a gitmemesi nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını söylüyor. Tramvayların toplanma alanı Otogar olduğu için geç saatlerde Otogar’a gitmek zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar, geldikleri durumlarda aktarma zorunluluğu ve tramvay seferlerinin yetersizliği nedeniyle zorlandıklarını ifade ettiler. Hastane randevularına ve muayenelerine zamanında gitmek. Vatandaşlar, bu durumun kendilerine ek bir yük getirdiğini vurgulayarak, ilgili makamlardan vatandaşların taleplerini dikkate alarak tramvay ring limiti ile bir analiz üretmelerini bekliyor.

“Tramvaylarda yoğunluk var”

Odunpazarı Emek Mahallesi Muhtarı Sibel Akıl, ulaşım konusunda çok talep olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Vatandaşlarımızdan ulaşım konusuyla ilgili çok fazla talep alıyoruz. Talepleri doğrultusunda Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ile de iletişime geçtim. Ancak henüz bir sonuç alamadık. Gerekli kurum ve kuruluşlarla sözlü olarak temasa geçiyoruz. Ya da yazılı olarak.O konuda çok çalışma var.Olmadı.Bunu dile getirdik,uygulama yaptık.Vatandaş ulaşımda biraz daha rahatlasın istiyor.Üniversiteye gidip gelen vatandaşlar var. Yunus Emre Hastanesi ile Kent Hastanesi’nin ortasında vatandaşların ulaşımını kolaylaştıracak tramvay seferi var.”

“İki büyük sefer sorunu çözülmeli”

Muhtar Akın, “Bu sefer çarşı güzergahından geçeceğini düşünüyorum. Emek’ten çarşı istikametine gidenler için uygun olacağı gibi üniversitenin eczacılık bölümünde okuyan öğrenciler için de uygun olacaktır. öğrencilerin derslere zamanında gelmeleri sağlandı.Fazla beklemek zorunda kalmayacaklar.Tramvaylarda çok fazla vatandaş kalabalığı oluyor.Bu engellenecek.Odunpazarı Belediyesi’nde çevre hattında Alanönü’nde değişiklik yapılıyor. Ancak 71 Konut, 75. Yıl, Emek Mahallesi gibi yerlerden bu ring hattına binen vatandaşlar ve öğrenciler sadece hastane, eczane veya üniversiteye gidebilecek, Yunus Emre Hastanesi’nde randevu sistemi ile muayene olabilecek. Bu ring hattı sayesinde randevularına geç kalmayacaklardır.Bu ring hattı yapılırsa öğrenciler için çok rahat olacaktır.Derslerinize zamanında gidiniz.Otogarda da aynı durum söz konusudur. Kent Hastanesi’ne gitmek için farklı köy ve ilçelerden aracı olmayan ve Otogar’a gelen vatandaşlara ulaşım sağlanacak. Otogar ve Kent Hastanesi ortasında otobüs veya tramvay varsa, hastaneden bu süreyi alarak hangi mahalleye geldiyse direkt gidebilir. İki büyük sefer sorunu çözülmeli, birincisi 75. yıl ortasında Yunus Emre Hastanesi ile sefer düzenlemek. İkincisi ise otogar ile Şehir Hastanesi’nin ortasına sefer yapılması” diye konuştu.

“Bu ulaşım sorunu hep vardı ve olmaya da devam ediyor”

Emek ilçesinde oturduğunu belirten 50 yaşındaki emekli Süleyman Bala, ulaşım sorununu muhtara bildirdiklerini belirterek, ek tramvay hattı yapılması gerektiğinin altını çizdi. Bala sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yıllardır bu mahallede yaşıyorum. Bu ulaşım sorunu hep vardı ve olmaya da devam ediyor. Ama aktarmam lazım. Sağlık sorunlarım var, sürekli hastaneye gidiyorum. Belediye yetkililerinin buradaki vatandaşları da düşünmesi gerekiyor. Bunu analiz etmeleri gerekiyor. İlave tramvay hizmeti eklenerek vatandaşın sorunu çözülmelidir.” – ESKİŞEHİR

haberzeytinburnu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu