Haber

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu: “Eskişehir Milletvekili Hatipoğlu’nun Görüşü Partimizin Kurumsal Kimliğini Temsil Etmiyor”

İyi parti Sözcü Kürşad Güçlüli, YETERLİ Partisi Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun partisinin yerel seçimlerde AKP ve MHP’yi desteklemesi gerektiğine ilişkin açıklamalarıyla ilgili; “Söylenen bu görüş milletvekilimize aittir. Bu görüş partimizin kurumsal kimliğini temsil etmemektedir. İki temel özelliğimiz var. oy Kararlarımızı, süreci etkileyebilecek bir konuda yetkili kurullarımızın görüşlerini alarak şekillendiririz. Bu şekillendikten sonra kurumsal görüşümüzün ifade edildiği makamlar bellidir. Dolayısıyla bu görüş bizi temsil etmiyor” dedi.

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya Menfaat Önderi Kürşad Güçlüli, bugünkü Başkanlık Divanı toplantısının ardından Tüm Emekliler Derneği Genel Merkezini ziyaret etti.

Ziyaretin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Zorlu, “Hatırlarsanız iktidar ‘Yetkiyi verin, etkisini görün’ dedi. Bunu çok net görmeye başladık. Ceplerde bir etki gücü görüyoruz. Ülkemizde zamlar haftalık, aylık değil, günden güne, iğneden ipliğe, her departmana yapılıyor.Akaryakıt zamları son düzenlemelere göre kesirli değil, 1’in üzerindeki rakamlarla yapılıyor. en az lira Bu artık tüm şubelere yayılan ve ulaşım sorunu haline gelen bir sorun haline geldi” dedi.

“DEVLETİN HAK DAVASI YOKTUR”

KMH ve kredi kartı faiz oranlarına da zam yapıldığını hatırlatan Zorlu, “Vatandaş tabi ki kimse düşünmüyor. Vatandaş bu kadar az parayla nasıl yaşıyor, kimse düşünmüyor. Çünkü hükümetin bir korkusu yok. Çalışanın, emeklinin, işçinin hakları konusunda kira yok, yoksa da bugünü kurtarma psikolojisi ile ilerliyorlar” dedi.

“HÜKÜMET KABAS SENARYOSU ÜZERİNDE OTURDU”

Merkez Bankası’nın yılsonu enflasyon tahminini yüzde 22,3’ten yüzde 58’e yükselttiğini hatırlatan Zorlu, “Yaklaşık 3 kat sapma. Bu bizce bir sapma değil, beceriksizliktir. Öngördükleri enflasyon rakamına bakıldığında, Bu kapsamda emeklilerimizi ve çalışanlarımızı artırmaya kararlıyız” diyenler, “Ama ne oldu, gerçek enflasyon bu değil. Gerektiği gibi nasıl telafi edeceksiniz? Bunun cevabı yok. Şimdi iktidar bir umut değil, bir kabus senaryosunun tahtına oturuyor” dedi.

EMEKLİ İNSANLARIN YAŞADIĞI SORUNLARI LİSTELENDİ

Emeklilerin sorunlarını üç başlık altında toplayan Zorlu, “Düşük ücretler ve temel emekli maaşlarında gerçeklikten tamamen kopularak derinleşen yoksulluk”, “Alınan yanlış kararlarla ülkenin taban fiyatlı bir ülkeye dönüşmesi ve beraberinde getirdiği yoksulluk” şeklinde özetliyor. emekli maaşları nedeniyle derinleşiyor.” yoksulluk” dedi.

“MİLYONLARCA YOKSULLUK VE AÇLIK SINIRININ ALTINDA YAŞIYOR”

1 doların 14 Mayıs’ta 19,58 TL iken bugün 26,94 TL olduğunu, benzinin litre fiyatının 19,76 TL’den 36,53 TL’ye çıktığını ancak emekli maaşının 7 bin 500 TL’de kaldığına işaret eden Zorlu, “Milyonlar yine yoksulluk içinde ve Yoksulluk, açlık sınırının altında yaşamaya devam ediyor.Bunun bir diğer kanıtı da 2003 yılında taban fiyat 226 TL iken emeklinin taban maaşının 332 TL olması, o dönemde emeklinin taban maaşının yüzde 47’ye tekabül etmesi. Bugün bu rakam 11 bin 500 TL olan asgari ücretin yüzde 35 üzerinde.” Emeklilerimizin ve asgari ücretlilerin durumu daha da kötüye gidiyor” dedi.

En düşük emekli maaşının asgari ücretin altında olmaması gerektiğini vurgulayan Zorlu, kök emekli maaşlarının yeniden düzenlenmesi ve kademeler arasındaki emekli maaşlarının artırılması gerektiğini söyledi.

“MİLLETTEN BİLGİ KİLİTLENİYORLAR”

ESENYURT’TA TEKEL BAYİ SALDIRISI

İstanbul Esenyurt’ta bir tekel bayisinde yaşananlara değinen Zorlu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya soru önergesi vererek yanıt istediğini söyledi.

Zorlu’ya şu sorular yöneltildi:

“Ülke genelinde mülteci sorununun temellerinin atıldığı 2011 yılından itibaren, yıllar itibarıyla kaç silahlı saldırı gerçekleşti? Bunların kaçı ölümle sonuçlandı? Son bir yılda İstanbul’da kaç saldırı oldu? , ateşli silah kullanıp kullanmadığı, kaçı ölümle sonuçlandı? Bunların ilçelere göre dağılımı nedir? “Ruhsatsız silahlarla mücadele konusunda herhangi bir çalışma yapılıyor mu?”

“BU GÖRÜŞ BİZİ TEMSİL ETMEZ”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Zorlu, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun yerel seçimlerde CHP ile birliğe karşı olduğunu, AKP ve MHP’nin Eskişehir’de desteklenebileceğini söyleyen açıklamalarını hatırlattı. , “Açıklanan bu görüş milletvekilimize aittir. Onun kimliğini temsil etmemektedir. İki temel özelliğimiz var. Seçim sürecini etkileyebilecek böylesine stratejik bir konuda yetkili kurullarımızın görüşlerini alarak kararlarımızı şekillendiriyoruz. Bundan sonrası oluşan, kurumsal görüşümüzün ifade edildiği makamlar kesindir.Dolayısıyla bu görüş bizi temsil etmemektedir.Ama şunu söylemek isterim.DÜZGÜN Partisinin yerel seçimlerdeki duruşu çok merak edilmektedir çünkü UYGUN Partisi tek partidir. Bugün ülkemizin bu sürükleyici siyasetinde Türkiye’yi merkeze alarak büyüyebiliriz, bunun bilincindeyiz, bunun gerçekliğini vatandaşa anlatmak gibi bir sorumluluğumuz var. Oy İşbirliği taktiksel bir baş belasıdır. Bugünden bir şey söylemek mümkün değil. Ama kimse bu konuda UYGÜN Partisi’ne baskı yapmaya kalkmasın. Böyle bir şeye asla izin vermeyeceğiz. Bu seçimlerin parlayan yıldızı biz olacağız” dedi.

Bir basın mensubunun Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a “İYİ Partililer Kılıçdaroğlu’na oy vermedi” diye hatırlatması üzerine Zorlu, şu yanıtı verdi:

Sn. MERAL AKŞENER ÇALIŞIYOR MU? KİMSE BUNU SORGULAMAK İSTEMİYOR, KAÇININ

“Bu seçimlerde Sayın Kılıçdaroğlu’nun kazanması için var gücümüzle çalıştık. Ama çaba derken şunun altını çizmek istiyorum. Kimse merak etmiyor İYİ Parti bu seçimi kazanmak için ne çaba sarf etti, ne uyarılarda bulundu? , Meral Akşener Hanım nasıl, mücadele ediyor, kimse sorgulamak istemiyor, kaçıyor.”

Kaynak: ANKA / Güncel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu