Ekonomi

Popüler stablecoin dolar sabitleme sorunu yaşamaya devam ediyor

Investing.com – 1,9 milyar dolarlık piyasa değeriyle kripto para piyasasında 5. en büyük stablecoin Gerçek USD, bazı şirketlerin geri alım taleplerini reddettiği iddiaları nedeniyle 96 sente düşerek istikrarını kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldı.

Söylentilerin ardından piyasada panik hakim olurken Binance verileri, kullanıcıların 129 milyon dolarlık TUSD alımına karşılık 303,5 milyon dolarlık satış yaptığını gösterdi. Böylece TUSD piyasasında 174,5 milyon dolarlık negatif akım oluştu.

Coindesk’in raporuna göre büyük bir kripto ticaret firması, stablecoin ihraççısının itfa taleplerini reddettiğini iddia etti ve saklamacı Prime Trust’ın patlamasının ardından TUSD’nin döviz sorunu yaşamaya başladığı belirtildi. TrueUSD yetkilileri henüz bahisle ilgili bir açıklama yapmadı.

Öte yandan TUSD’nin dolar karşısında sabit bir değer kaybetmesiyle birlikte Blockchain analiz şirketi Arkham Intelligence, Justin Sun’ın Binance’e 60 milyon dolar aktararak TUSD satın aldığını bildirdi. Öyle ki Tron kurucusu JustinSun’un TUSD ile yakın temas halinde olduğu biliniyor.

Stabilcoin ihraççıları için en büyük sorun doların istikrarının kaybı olarak görülürken, bu durum kripto para birimine olan güvenin hızlı bir şekilde azalmasına neden oluyor. Geçen yıl ABD’deki bankacılık krizi sırasında Silikon Vadisi Bankasıbatması ve İmza BankasıKayyım atanmasının ardından ikinci en büyük stabilcoin ABD Doları, SVB’deki rezervleri nedeniyle kısa süreliğine istikrar sorunu yaşadı.

InvestingPro ile Yatırım Dünyasına Hakim Olun

Finans dünyasında gerçek bir değişim için InvestingPro ile tanışın! Borsa bilgilerinden uygun fiyatlara, sağlık durumu analizlerinden profesyonel grafiklere kadar her şey başarıya giden yolda size rehberlik etmek için burada. Özel indirim kuponlarımızla seçtiğiniz planda %60’a varan avantajlardan yararlanabilirsiniz. INVTROZEL1A Ve INVTROZEL2 31 Ocak’a kadar bu kodlarla bu fırsatı kaçırmayın. Çünkü büyük bir yatırım eksiksiz araçlarla başlar.

karakecilihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu