Haber

Bilim Samsun’da Uzay Temalı Çalıştay Etkinlikleri Gerçekleştirildi

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzaya çıkması nedeniyle öğrencilerin bilime olan yeteneklerini teşvik ederek proje bazlı niyet yeteneklerini ortaya çıkarmayı amaçlayan “Uzay” temalı atölye çalışmaları Bilim Samsun’da gerçekleştirildi. Uluslararası Uzay İstasyonu’nda çalışıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, 24 bin metrekare alan üzerine oluşturulan Şehir Parkı’nda inşa edilen Bilim Samsun’un 28 Şubat 2023’te kapılarını öğrencilere açtığı hatırlatıldı.

Açıldığı günden bu yana yaklaşık 73 bin öğrenciye eğitim veren Bilim Samsun’da 6-14 yaş grubundaki öğrenciler Try-Do, tasarım, girişimcilik, astronomi, havacılık ve uzay bilimleri, matematik, doğa bilimleri, akıllı tarım alanlarında eğitim görüyor. ve teknoloji atölyeleri.

Burada öğrenciler tüm atölyelerde uzman öğretmenlerden uygulamalı eğitim alıyorlar. Son olarak ilk Türk astronotu Alper Gezeravcı’nın Axiom Space’in Ax3 görevi kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu’nda görev yapacak olması nedeniyle merkezde “Uzay” temalı atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Bilim Samsun’un TEKNOFEST Karadeniz’in kentteki kalıcı izlerinden biri olduğunu vurguladı.

Demir, “Çocuklara ve gençlere yönelik her çalışmayı büyük bir hassasiyetle yürüttük. Bilim, Samsun ilimiz için çok önemli bir eğitim yatırımıdır. Faaliyete geçtikten sonra büyük ilgi gördü. Burada okuyan çocuklarımızın ufku artık genişleyecek” bambaşka bir nokta. TEKNOFEST neslimizin çocukları burada büyüyor.” İfadelerini kullandı.

Bilim Samsun Koordinatörü Cansu Karaman Türk, öğrencilerin Bilim Samsun’a yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız protokol kapsamında çalışmalarımız hafta boyunca devam ediyor. Okul gruplarımızı Salı, Çarşamba günleri ağırlıyoruz. Cuma günleri de eğitim talep eden okullarımızın taleplerini de karşılıyoruz.” “Onları memnuniyetle karşılıyoruz. Hafta sonları öğrencilerimiz bireysel olarak gelip eğitim alabiliyorlar.” Bir açıklama yaptı.

kestelhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu