Haber

Suudi Arabistan: 70 yılda 160 ülkeye 95 milyar dolarlık insani yardım ulaştırdık

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, ülkesinin 70 yıldır yaptığı insani yardımın 95 milyar dolara ulaştığını söyledi.

Bin Ferhan, Kral Salman Yardım ve İnsani İşler Merkezi tarafından Birleşmiş Milletler’in (BM) katılımıyla düzenlenen 3. Riyad Uluslararası İnsani Forum’da konuştu.

Suudi Arabistan krallarının, İslam dininin ilham ettiği ilkeler doğrultusunda, ülkenin kuruluşundan bu yana tüm imkanlarını insani yardım için seferber ettiğini, hangi ülke olursa olsun afetzedelere ve zor durumda olanlara yardım eli uzattığını kaydeden Irk veya din ayrımı gözetmeksizin, “Suudi Arabistan’ın 70 yıllık yardımları 95 milyar dolara ulaştı. 160 ülke bu yardımlardan yararlandı.” dedi.

Son olarak Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere yardım ettiklerini söyleyen Bin Ferhan, Kral Salman bin Abdülaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın bu kapsamda hava köprüsü kurulması ve insani yardımların taşınması için bir yardım seferberliği talimatı verdiklerini hatırlattı.

Bin Ferhan, insani yardım kavramının sadece maddi ve manevi yardımlardan ibaret olmadığını, uluslararası ve bölgesel kurumlar nezdinde işbirliği ve uyumu da kapsadığını belirtti.

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bugün başlayan uluslararası forum yarın sona erecek.

Kral Salman Yardım ve İnsani İşler Merkezi tarafından iki yılda bir düzenlenen Riyad Uluslararası İnsani Forum’a insani yardım alanında faaliyet gösteren çok sayıda kuruluş, araştırmacı ve bağışçı katılıyor.

ferizlihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu