Ekonomi

Tescilli Ordu kivisinde hasat zamanı

Fındığın yanında Karadenizli üreticilerin kıymetli geçim kaynakları ortasında yer alan kivinin hasadı Ordu’da başladı.

Fındık diyarı Ordu’da her geçen yıl üretimi yaygınlaşan ve kısmındayken satışa sunulan kivi, çiftçilere kıymetli gelir sağlıyor.

Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafik işaret olarak da tescillenen Ordu kivisinin kâfi olgunluğa ulaşmasının akabinde üreticiler bahçelere girdi.

Sabah erken saatlerde hasada başlayan üreticiler, birinci gün değerli ölçüde kivi topladı.

Ordu Kivi Üreticileri Birliği Lideri Yusuf Uzunlar, Altınordu ilçesine bağlı Sağırlı Mahallesi’nde gazetecilere yaptığı açıklamada, 2022 yılı kivi hasadının bugün resmen başladığını belirterek, tüm üreticilere iyi olsun temennisinde bulundu.

Bu dönem kent genelinde yaklaşık 10 bin ton kivi rekoltesinin beklendiğini aktaran Uzunlar, geçen döneme nazaran yüzde 30 bir artış olduğunun bilgisini verdi.

Kivinin kâfi aromaya ulaşmasıyla birlikte eserin hasadına başladığını söz eden Uzunlar, birtakım üreticilerin kendi imkanlarıyla birtakım üreticilerin ise personel tutarak eseri hasat ettiğini kaydetti.

Kivi hasadının çok hassas yürütüldüğünü vurgulayan Uzunlar, darbe alan kivinin depo ömrünün az olduğunun altını çizdi.

Bu dönem hasadı yapılan kivinin kalite istikametinden çok uygun olduğu bilgisini de veren Uzunlar, bu durumun tüm üreticilerin yüzünü güldürdüğünü belirtti.

Uzunlar, kivinin yararlı bir eser olduğunu da aktararak, “Ürünün kent ekonomisine katkısının bu sezon 100 milyon lirayı geçmesi bekleniyor.” dedi.

Birinci sınıf dedikleri kivinin bu dönem 9-10 lirada satışa sunulduğunu da tabir eden Uzunlar, birçok üreticinin şimdi kolundayken eserini sattığını belirtti.

Uzunlar, yörede kivi hasadının bir hafta içinde tamamlanacağını kelamlarına ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu