Ekonomi

Amundi ilk çeyrekte güçlü girişler gördü, AUM yeni zirvesine ulaştı

Avrupa’nın en büyük fon yöneticisi olarak tanınan Amundi, Cuma günü büyük ölçüde Asya’daki ortak girişimlerine atfedilen beklentileri aşan ilk çeyrek girişleri elde etti. Şirket ayrıca düşük riskli yatırım ürünlerine yönelik istikrarlı talepten de yararlandı ve bu da yönetim altındaki varlıklarda (AUM) yıllık %9,4’lük bir artışa katkıda bulundu.

Firma, çeyrek boyunca yaklaşık 17 milyar € (18,23 milyar $) ekleyerek AUM’da önemli bir artış bildirdi ve 2.116 milyar €’ya ulaştı. Bir önceki çeyreğe kıyasla kaydedilen %3,9’luk artış, Visible Alpha tarafından sağlanan ve Royal Bank of Canada (RBC) notunda belirtilen ve 4,6 milyar Avro artış öngören analist konsensüsünü geride bıraktı.

Amundi CEO’su Valerie Baudson, gazetecilerle yaptığı bir görüşmede girişlerin çeşitliliğini vurguladı. Hem bireysel hem de kurumsal müşterilerin hazine ürünleri gibi muhafazakâr yatırım seçeneklerinin yanı sıra borsa yatırım fonları (ETF’ler) aracılığıyla orta ve uzun vadeli varlıklara ilgi gösterdiğini belirtti.

Kazançlar açısından da Amundi tahminleri biraz aştı ve çeyrek için düzeltilmiş net gelir geçen yılın aynı dönemine göre %5,9’luk bir artışla 318 milyon €’ya ulaştı. Bu rakam, şirket tarafından derlenen ortalama analist konsensüsü olan 312 milyon Avro’nun üzerindedir.

Çeyrek gelirleri de %3,8’lik bir artışla 824 milyon Avro’ya ulaştı. Finansal sonuçlar, AUM’sini genişletmeye ve piyasa beklentilerini aşan finansal performans sunmaya devam eden Amundi için yıla güçlü bir başlangıç olduğunu gösteriyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

sarioglanajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu